Skip to main content

València guia en la transformació Smart City a ciutats de tot el món en el fòrum digital de l’ONU

By 29 abril, 2022maig 5th, 2022

Fuset ha explicat que “la tecnologia ens permet passar de les simples percepcions a l’estudi de les realitats amb dades i esta coordinació ens consolida com a referent mundial de Smart City sostenible

València ha participat en la en la trobada digital de la Unió Internacional de Telecomunicacions de l’ONU

L’Oficina de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de València ha participat esta setmana en un nou esdeveniment internacional de la Unió Internacional de Telecomunicacions de l’Organització de Nacions Unides.

En la trobada digital, Smart City València ha exposat les seues conclusions com a coordinadora del grup temàtic de plataformes urbanes que la UIT i prop de 20 agències de l’ONU han encarregat a la ciutat per a orientar en la transformació digital a ciutats i territoris de tot el món.

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha explicat que en esta edició del seminari internacional “des de Smart City València hem presentat internacionalment les conclusions de l’intens treball que busca traure el màxim suc a les plataformes tecnològiques urbanes com fa València i acrediten fites com la Capitalitat del Turisme Intel·ligent, la inclusió entre les 100 ciutats climàticament neutres i smart city d’Europa o ser una de les primeres del món a acreditar el seu avanç en els Objectius del Desenvolupament Sostenible”.

Les plataformes de ciutat infraestructura necessària per la implementació de solucions digitals

Durant l’esdeveniment, València ha reiterat que les plataformes de ciutats intel·ligents són una infraestructura digital crítica que permet la implementació de solucions digitals i brinden a les ciutats una infraestructura necessària per a coordinar la gestió de dades i facilitar la interoperabilitat entre diferents verticals. Així, Fuset ha assenyalat que “la tecnologia ens permet passar de les simples percepcions a l’estudi de les realitats amb dades”. Per això, “l’ús de plataformes com la de València són crucials per als reptes que planteja una actuació fragmentada i avançar cap a un enfocament global de gestió amb les dades com a principal guia”.

El seminari ha brindat l’oportunitat de presentar els últims documents de United for Smart Sustainable Cities (U4SSC), impulsada per més de 20 agències de l’ONU com a “Solucions digitals per a la gestió integrada de ciutats i casos d’ús” i “Compendi de resultats d’enquestes sobre solucions digitals integrades”, tots dos coordinats per Smart City València.

Segons Fuset, estes aportacions demostraran les experiències de les ciutats en la implementació de plataformes de ciutats intel·ligents i la transformació que han experimentat com a resultat.

Durant la presentació València ha exposat la seua pròpia evolució en l’ús de plataformes intel·ligents com a element vertebrador de les solucions digitals que s’oferixen a la ciutadania, com ara l’AppValència, el Geoportal i els quadres de comandament ciutadà, entre altres eines.