Skip to main content

Smart City València convertirà 181.000 expedients en paper en milions de dades per a l’agilitació de llicències i la reactivació econòmica

By 27 abril, 2022maig 3rd, 2022

Fuset ha explicat que “la conversió del paper en milions de dades digitals serà clau per al projecte RAYO, que busca l’eficiència i la captació de noves inversions”

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha visitat este dimecres l’arxiu intermedi del consistori, situat en el polígon de Vara de Quart, acompanyat de personal tècnic municipal del Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (SerTIC) per conéixer de prop els treballs que s’iniciaran en els pròxims dies de digitalització dels més de 181.000 expedients en paper d’obres i activitats que allí es custodien.

L’edil ha explicat que “esta ambiciosa iniciativa de digitalització forma part del projecte RAYO, finançat amb fons europeus EDUSI, amb el qual es modernitzarà la tramitació dels expedients d’obres i activitats, agilitant la seua tramitació i oferint noves possibilitats per a institucions, veïnat i agents econòmics, guanyant en eficiència, transparència i capacitat per atraure noves inversions a València”.

Les dades podran ser utilitzades per eines digitals i Smart City

Fuset, que s’ha trobat també amb representants de l’empresa Vinfra, adjudicatària per licitació pública d’este contracte, s’ha interessat pels detalls tècnics de la complexa digitalització dels expedients en paper, que s’estima que podria allargar-se fins a finals d’any. La conversió a format digital d’estos expedients “no sols consistix a escanejar papers sinó que el més important és que convertirà eixa ingent quantitat d’informació en milions de dades que podran ser utilitzades pels servicis municipals per millorar la gestió de la ciutat i també pels qui vulguen invertir a València”, ha explicat.

Així, estes dades obtingudes dels expedients ara en paper, “no sols podran ser gestionades de manera infinitament més àgil”, sinó que “també podran ser utilitzades per eines digitals i smart city i ser georeferenciades en el Geoportal de València obrint la porta a estudis de mercat o planificació d’actuacions d’iniciativa tant pública com privada”. Eixos avanços, per a Fuset, “ajudaran a aconseguir amb la tecnologia el que el paper fa hui inviable”.

Fuset ha avançat a més que en les pròximes setmanes tindrà lloc la reunió de llançament del projecte RAYO amb els diferents servicis implicats i que té com a objectiu global “accelerar la concessió de llicències d’activitat i oferir en temps real informació detallada de totes les activitats de la ciutat”. Estos avanços seran “especialment útils per a la reactivació econòmica i la creació de negocis i llocs de treball a la ciutat”.

Expedients en paper custodiats a Vara de Quart.