Skip to main content

L’Ajuntament i Direcció General per l’Avanç de la Societat Digital es reunieixen per abordar la connectivitat de fibra òptica

By 12 gener, 2022gener 13th, 2022

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, s’ha reunit amb el director general per a l’Avanç de la Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Juan Ignacio Torregrosa, dins la ronda de contactes per a abordar la connectivitat de fibra òptica en tot el terme municipal de València.

La connectivitat de fibra òptica en tot el terme municipal de València, tot i no ser de competència directa de l’ Ajuntament, sí comporta una intensa agenda amb iniciatives institucionals en defensa dels interessos veïnals per intentar solucionar-ho.

El regidor d’AgendaDigital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha destacat la bona col·laboració entre les dos administracions, que mantenen un front comú perquè la cobertura arribe al 100% del terme municipal, incloses les zones blanques que a dia de hui no tenen connectivitat i que ni tan sols són beneficiàries de les línies de subvencions per a la millora d’eixa connectivitat.

L’Ajuntament ha mantingut “una intensa bateria d’accions” per aconseguir que internet arribe a tot el terme municipal. Entre elles, diverses reunions institucionals, trobades tècniques amb teleoperadors i escrits dirigits a les diferents administracions implicades, com ara el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

En eixa línia, acompanyat del regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, l’alcalde, Joan Ribó, s’ha dirigit per carta a la vicepresidenta segona del govern central i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, per reiterar la petició que internet arribe a tots els pobles de València, i ha mantingut una reunió amb el director general de Telefónica, Xema Casas, per demanar que s’acceleren els treballs per millorar la connectivitat de fibra òptica en El Saler i altres Pobles de València.