Skip to main content

L’Ajuntament trasllada a Generalitat i Govern Central les zones sense connectivitat de fibra òptica perquè siguen beneficiàries de fons europeus.

By 20 gener, 2021febrer 1st, 2021

Diferents servicis municipals estan implicats en una resposta unitària i coordinada per contribuir a que la connectivitat siga òptima en el conjunt del terme municipal.

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha celebrat hui una trobada virtual amb el director general per l’Avanç de la Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Pedro Pernías, amb l’objectiu de reforçar el front comú entre les dos institucions per combatre la bretxa digital i propiciar l’extensió de la connectivitat de fibra òptica en tot el terme municipal.

A la reunió -que dona continuïtat a la celebrada presencialment el passat desembre a Alacant– Fuset ha traslladat a la Generalitat detalls sobre algunes de les zones del terme municipal de València, particularment dels pobles i nuclis com la Devesa, on les diferents empreses de telecomunicacions encara no oferixen connectivitat de qualitat al veïnat.

Fuset ha destacat que des de la Generalitat Valenciana hagen confirmat que en cas de no estar incloses en plans de connectivitats anteriors i en projecte estes “zones blanques” sense internet d’alta velocitat seran incloses en el gran projecte que a nivell autonòmic s’està preparant per tal de donar resposta a la petició en forma d’expressió d’interès que el Ministeri d’Economia i Transformació Digital ha traslladat a les diferents administracions.

Fuset ha explicat que “estem actuant amb agilitat i sobretot de manera coordinada amb un front comú que liderem i al qual el passat Ple municipal de desembre va donar el seu suport unànime” i ha garantit que “tot i que no tenim competència directa perquè este servici comercial arribe a les cases particulars defensarem els interessos de la ciutat davant totes les administracions i les pròpies empreses de telecomunicacions fins aconseguir un objectiu que en temps de pandèmia s’ha confirmat com imprescindible”.

combatre

l’escletxa

digital

En eixe sentit el regidor d’Agenda Digital ha avançat que demà mateix tindrà lloc la segona reunió transversal de diferents servicis municipals per tal de planificar “totes les actuacions de l’Ajuntament que puguen contribuir a portar la fibra on encara no arriba dins del terme municipal”. En esta reunió es treballarà també en la resposta a la consulta plantejada pel Ministeri, interessat a conèixer les preferències de les administracions i empreses de telecomunicacions, a l’hora de com destinar fons europeus per completar el mapa de connectivitat en tot l’Estat. “Volem donar una resposta coordinada amb la Generalitat perquè per totes les vies possibles les zones sense connectivitat aspiren a ser beneficiàries dels fons europeus destinats a la millora de la connectivitat”, ha explicat.

Fuset ha afegit que “tot i que València és una de les zones amb millor connectivitat dins del territori amb millor connectivitat de tota Europa, estem treballant intensament i en diversos fronts perquè eixe 2% del territori que encara no té internet de qualitat millore la seua situació tan prompte com siga possible”.

Per la seua banda, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha recordat que per part de l’Ajuntament ja s’ha garantit que el nou contracte de telecomunicacions porte la fibra òptica a edificis municipals d’una dotzena de pobles de València. “Pretenem garantir una connectivitat i els servicis de telecomunicacions mínims necessaris en tots els servicis municipals, fomentar la millora de la qualitat oferida pels operadors de telecomunicacions en tot el nostre terme municipal, millorar la connexió sense fil tant en edificis municipals com en espais públics, articular el desplegament de dispositius d’internet de les coses i millorar les comunicacions del personal en mobilitat, entre altres”, ha concretat.