Skip to main content

L’Ajuntament inicia la ronda de contactes amb les empreses de telecomunicacions per a instar-les a millorar la connectivitat dels pobles de València.

By 27 gener, 2021febrer 1st, 2021

Pere Fuset recorda “el treball realitzat perquè estes zones blanques puguen ser beneficiàries de futurs projectes europeus”.

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, acompanyat per tècnics municipals, ha mantingut hui una reunió virtual amb Armando López i altres responsables del departament de Relacions Institucionals d’Orange en la Comunitat Valenciana.

Esta reunió s’emmarca en la ronda de contactes que l’Ajuntament ha impulsat amb els diferents operadors de telecomunicacions, “amb l’ànim de traslladar-los la petició que milloren la connectivitat de fibra òptica en zones, com els pobles de València, perquè els veïns i veïnes d’estes zones puguen gaudir d’un accés a internet de qualitat per a tasques com el teletreball, els estudis a distància o els tràmits administratius digitals”.

combatre

l’escletxa

digital

Pere Fuset, que ha agraït a l’empresa que haja sigut la primera a respondre a esta petició, ha recordat que l’Ajuntament està treballant amb la Generalitat Valenciana perquè esta reculla les necessitats existents en el terme municipal i estes zones blanques puguen ser beneficiàries de futurs projectes europeus destinats a la millora de la connectivitat. En concloure la reunió, ha indicat que la companyia, que en l’actualitat dona servici de fibra òptica en el 98% del terme municipal, “s’ha compromés a abordar la situació cas per cas a partir de la informació traslladada per l’Ajuntament”.

En la trobada, totes dues parts han manifestat la seua “voluntat de col·laboració” i s’han emplaçat a futures trobades tècniques en els pròxims dies per a trobar “possibles vies de col·laboració que acosten aquest servei al conjunt de la ciutadania de València”.

Finalment, Pere Fuset ha indicat que “encara que no tenim competències directes per a atendre unilateralment aquesta legítima reivindicació veïnal aquest Ajuntament està absolutament compromés en què l’accés a internet siga un dret i continuarem treballant en tots els fronts possibles perquè siga efectiu“.