Skip to main content

L’Ajuntament de València farà costat al veïnat de Poble Nou en la seua reivindicació de banda ampla

By 20 setembre, 2021setembre 23rd, 2021

Fuset: “Continuem treballant perquè internet siga un dret a València

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha rebut este dilluns en les dependències municipals de Tabacalera a una delegació dels veïns i veïnes de Poble Nou amb l’objectiu de mostrar-los el suport del consistori a la seua reivindicació sobre l’arribada de la banda ampla d’internet a este nucli poblacional del terme municipal.

Fuset ha informat al veïnat de les diverses accions dutes a terme en el consistori per a aconseguir completar el mapa de banda ampla -que en l’actualitat frega el 98 % del terme municipal- al conjunt de la ciutat. Amb la crisi derivada de la COVID-19 l’Ajuntament de València ha intensificat la pressió sobre les empreses de telecomunicacions que en el marc legal estatal són les responsables de subministrar la connectivitat en les llars a la ciutadania. Així s’ha establit una intensa ronda de contactes amb les empreses de telecomunicacions que tenia la seua última trobada la setmana passada, en la qual ja es va abordar la situació de Poble Nou, i que continuarà oberta fins a la resolució definitiva del problema.

En els últims mesos la bretxa digital dels pobles de la ciutat s’ha reduït

El regidor ha celebrat que en els últims mesos la bretxa digital dels pobles de la ciutat s’haja reduït i ha destacat que clàusules com les del nou contracte de telecomunicacions hagen afavorit este fet. No obstant això, ha assenyalat que situacions com la de Poble Nou o la Devesa del Saler centren ara les accions de la Regidoria d’Agenda Digital en esta matèria.

Així mateix, ha avançat que la participació al costat de la Generalitat Valenciana en la declaració d’interés per a l’extensió de la banda ampla oberta pel govern d’Espanya hauria de permetre que esta arribe al 100 % del territori en els terminis previstos pel pla Espanya Digital 2025, en afavorir la detecció de les poques zones blanques encara presents a la ciutat, i ha especificat que l’objectiu és que a València es reduïsquen els terminis al mínim.

Continuarem fent tot el que estiga a les nostres mans perquè internet siga un dret a València i que les empreses de telecomunicacions així ho entenguen”, ha afegit Fuset, qui ha oferit la seua col·laboració als veïns i veïnes de Poble Nou per a detectar solucions tècniques alternatives que puguen fer més còmoda l’espera fins a la implantació definitiva de la fibra.