Skip to main content

València exhibix el seu progrés com a ciutat intel·ligent en una conferència de l’ITU per a Amèrica Llatina

By 20 setembre, 2021setembre 22nd, 2021

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, compartirà col·loqui amb representants de Colòmbia i l’Uruguai

Este dilluns València tornarà a assessorar altres ciutats del món com a Smart City en el marc d’un webinar organitzat per la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU) amb què s’analitzaran els impactes de la transformació digital en les ciutats d’Amèrica del Sud i els desafiaments que afronta la regió. El regidor d’Administració Electrònica i Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, detallarà l’experiència de València en el seu progrés cap a ciutat intel·ligent i compartirà col·loqui amb representants de Colòmbia i l’Uruguai.

El webinar que es desenvolupa este dilluns suposa el quart episodi de ‘Ciutats Intel·ligents, un pas cap a la transformació digital d’Amèrica Llatina’, una cita que reunix representants de la regió, inclosos líders de les ciutats i especialistes de la indústria, per compartir experiències pel que fa a la implementació de solucions digitals i en la identificació d’obstacles a superar.

València, referent en digitalització i Smart City

Estem consolidant València com a referent en digitalització i com a Smart City”, ha explicat Fuset, qui ha destacat el progrés els darrers anys per “avançar en l’estratègia per consolidar-se com una ciutat intel·ligent i sostenible per a l’eficiència dels recursos públics i la millora de la vida ciutadana”. En este sentit, ha posat en valor “les bones pràctiques que ara conduïxen la ciutat a poder explicar la seua experiència a moltes altres ciutats del món que volen seguir el mateix camí”.

Projectes com ara la Seu Electrònica, l’AppValència o el Geoportal són alguns dels que posarà sobre la taula Fuset, qui també destacarà “propostes concretes que milloren la vida dels nostres veïns i veïnes, com ara les que ens permeten conéixer en temps real si hi ha aparcaments disponibles, si un contenidor està ple, si hi ha taxis lliures en la parada o molts altres derivats de l’ús de sensors i de la posada de les dades a disposició de la ciutadania”.

Fuset ha agraït l’oportunitat que de nou brinda a València esta agència per a les telecomunicacions depenent de l’ONU per a liderar els grups de treball destinats a orientar a les ciutats del món sobre l’ús de plataformes de ciutat.