Skip to main content

L’Ajuntament presenta a professionals i associacions empresarials el projecte per “agilitzar llicències i dinamitzar l’economia”

By 23 maig, 2022maig 26th, 2022

Pere Fuset i Lucía Beamud han presentat el programa informàtic RAIO a la CEV i a diversos col·legis professionals

El projecte RAIO preten modernitzar la tramitació dels expedients d’obres

El regidor d’Agenda Digital i la regidora d’Espai Públic, Pere Fuset i Lucía Beamud, respectivament, han mantingut este dilluns sengles reunions amb representants de diversos col·legis professionals i de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) per presentar-los el programa informàtic RAIO, que finançat amb fons europeus EDUSI, “pretén modernitzar la tramitació dels expedients d’obres i activitats, agilitant la seua diligència, oferint noves possibilitats per a institucions, veïnat i agents econòmics i guanyant alhora en eficiència, transparència i capacitat per atraure inversions”, segons ha destacat el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset.

Estem treballant en un projecte de transformació digital que suposarà tota una revolució pel que fa a les llicències d’obres i activitats permetent la seua agilitat i simplificació i oferint informació útil per a captar inversions per a València”, ha explicat. En este sentit, ha afegit que la intenció és “fer partícips des del minut u als professionals i les empreses del sector per tal que aporten la seua visió“.

informació detallada a temps real de totes les activitats económiques

A més, el regidor d’Agenda Digital ha explicat que RAIO “és un dels projectes de transformació digital i modernització més ambiciosos” i ha ressaltat la seua orientació cap a “la reactivació econòmica i la captació d’inversions per a València”. A més, ha recordat que s’ha posat en marxa el contracte principal dels englobats en el projecte RAIO, en paral·lel als treballs de digitalització per convertir part dels 181.000 expedients en paper en milions de dades.

El projecte engloba la reenginyeria de procediments per a realitzar la revisió, simplificació, harmonització i documentació tant dels passos que se seguixen a l’hora de gestionar els tràmits d’activitats i obres com dels informes requerits conforme a les ordenances municipals per a així procurar la seua generació automàtica. Estes accions garantiran la digitalització màxima que pretén evitar que la documentació no siga accessible des del registre d’Activitats i Obres. A més, “RAIO propiciarà un control més eficient de les qüestions tributàries que generen estes activitats i obres”.

Per la seua banda, la regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud ha assenyalat que la posada en marxa d’este projecte “es tracta d’un punt d’inflexió en la transformació digital de l’Ajuntament”. “Ens permetrà ser molt més àgils a l’hora de concedir llicències d’activitat. Tindrem a temps real informació detallada de totes les activitats de la ciutat, la qual cosa ens ajudarà a la reactivació econòmica, a crear negocis fructífers, productius i rendibles a la ciutat”, ha conclòs.