Skip to main content

L’Ajuntament presenta el projecte RAIO que agilitarà la concessió de llicències i contribuirà a la recuperació econòmica de València

By 14 octubre, 2021octubre 18th, 2021

El projecte és la primera de tota una sèrie d’actuacions de modernització i transformació digital que està portant a terme l’Ajuntament de València

L’Ajuntament posa en marxa el projecte RAIO, que consistix en una sèrie d’eines informàtiques que milloraran el procediment per a agilitar la concessió de llicències d’activitats i obres, per a reduir el temps de concessió de llicències, i contribuir, d’esta manera, a la recuperació econòmica de la ciutat de València. El projecte ha sigut coordinat per tècnics de Consistori, i és la primera de tota una sèrie d’actuacions de modernització i transformació digital que està desenvolupant l’Ajuntament de València. En la presentació del projecte ha participat el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, i la regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud.

Digitalitzarem prop de 181.000 expedients d’obres i activitats. Estes dades podran ser utilitzades pels diferents servicis municipals i pels qui vulguen invertir a la nostra ciutat d’una forma molt més eficient. Esta iniciativa i altres que estem implantant modernitzaran la nostra administració i milloraran la seua eficiència”, ha afirmat Pere Fuset.

Digitalització de prop de 181.000 expedients d’obres i activitats

El projecte RAIO millorarà la transparència i visibilitat de la ciutadania a les dades públiques, que podran ser georeferenciats en un mapa de la ciutat, per a poder fer estudis de mercat o planificació d’actuacions d’iniciativa tant pública com privada.

La regidora Lucía Beamud ha assenyalat que “es tracta d’un punt d’inflexió en la transformació digital de l’Ajuntament. Ens permetrà ser molt més àgils a l’hora de concedir llicències d’activitat. Tindrem a temps real informació detallada de totes les activitats de la ciutat, la qual cosa ens va a ajudar amb la reactivació econòmica, a crear negocis fructífers, productius i rendibles a la ciutat”.

Per part seua, el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha indicat que “hem aprofitat este moment tan complicat per a reformar aquells procediments interns que eren millorables. Ens ajudarà a eixir de la crisi i impulsar l’activitat econòmica. Amb este projecte València dona el missatge que volem posar les coses fàcils als inversors”.

Atés que el número i tipologia dels expedients que manejarà RAIO, el projecte treballarà en diferents línies d’actuació: revisió, simplificació, harmonització i documentació tant dels passos que se segueixen a l’hora de gestionar els tràmits d’activitats i obres com dels informes previs; construcció del Registre d’Activitats i Obres per a disposar d’un inventari centralitzat d’informació al voltant d’esta mena de tràmits, oferint a cada servici la informació que necessite per a poder realitzar les seues gestions ; i la digitalització del planejament Urbanístic, per a dotar al Servici de Llicències Urbanístiques de tota la informació que requerix, quant a la informació dels registres d’activitats, obres i referències cadastrals.

El projecte té una duració prevista d’un any, a més del temps que porte les accions posteriors de millora contínua i un import de licitació de 446.248,00 €. En ell estan implicades gran quantitat de servicis com ara Activitats, Llicències Urbanístiques i Descentralització, Inspecció i la Secretaria, Sanitat i Consum, Policia Local, Bombers, Mobilitat Sostenible, etc.