Skip to main content

Treballant per

una València

intel·ligent i sostenible

València és ja un referent com a ciutat intel·ligent i sostenible. Som una de les primeres tres ciutats del món doblement certificades en la medició dels avanços pels ODS i activa en diversos fòrums internacionals que treballen per a convertir la tecnologia en una aliada per la sostenibilitat, el benestar i la qualitat de vida de la gent. Digitalitzem el present per a millorar la València del futur.

més informació

WiFi4EU:

WiFi públic, gratuït

i molt ràpid

València és la primera gran ciutat a integrar-se en esta xarxa europea d’internet públic, gratuït i d’alta velocitat, ja disponible en prop de 600 punts de connexió en espais públics de la ciutat, com places, jardins, platges i edificis municipals. Una xarxa que continuarà estenent-se pels barris per a combatre la bretxa digital i procurar el dret a internet, i que és més de 100 vegades més ràpida que l’anterior.

més informació

Contenidors

que avisen

abans d’estar plens

València ha posat en marxa un projecte pilot per a una gestió intel·ligent dels residus. Contenidors intel·ligents que informen en temps real del seu estat per a evitar desbordaments i optimitzar les rutes de recollida. Una estratègia intel·ligent per a avançar en neteja i sostenibilitat que ja estem provant en 262 contenidors de vidre i envasos lleugers dels pobles de València.

més informació

Geoportal:

totes les dades,

carrer a carrer

A València hi ha milers de dades pintades al mapa. Amb Geoportal podeu localitzar bicis disponibles; saber quins carrers estan tallats o quina és la disponibilitat de places als aparcaments. Podeu consultar l’estat del trànsit en temps real o l’extensió de la xarxa ciclista. També podeu trobar els contenidors més pròxims o les biblioteques i els museus, saber per on va el bus que esteu esperant o tindre informació sobre un gran arbre monumental. Tot això i molt més, a dos clics de distància.

més informació

Aparcament

intel·ligent,

sense donar més voltes

Molt prompte València comptarà amb més de 1000 places d’aparcament intel·ligents als seus carrer. Un projecte pilot per a zones de càrrega i descàrrega, places de mobilitat reduïda i parades de taxi que gràcies als sensors et permetrà saber on hi ha una plaça lliure només mirant el mòbil. Una iniciativa per una mobilitat sostenible i intel·ligent que reduirà trajectes innecessaris i en permetrà un millor ús i aprofitament.

més informació

Tecnologia

per a rescatar

persones

València ja compta amb el fons social eficaç, un sistema informàtic que permet accelerar la tramitació d’ajudes a les persones que més les necessiten per a garantir el seu benestar i estalviar-los temps i tràmits. També evita que les famílies vulnerables sense recursos es queden sense subministrament d’aigua. Un component de Ciutat Intel·ligent per a garantir drets i rescatar persones.

més informació

València al minut:

la ciutat

en temps real

Està passant i t’ho contem al moment. En València al Minut pots trobar totes les dades en temps real en un mateix portal web. Per on està passant ara el bus? Com és la qualitat de l’aire en la meua zona? On hi ha carrers tallats per obres? Quin és l’estat del trànsit? On puc trobar una bici lliure? Totes les respostes i moltes més ací.

més informació

Autobusos

que també són

sensors ambientals

València aprofitarà 44 autobusos de l’EMT per a obtindre informació en temps real i a tota la ciutat de la qualitat de l’aire, la temperatura, la humitat o els nivells sonors, entre altres aspectes ambientals. Una informació útil per a continuar treballant intel·ligentment per una València més sostenible.

més informació

Edificis

intel·ligents

i sostenibles

Valencia convertirà en intel·ligents 194 edificis municipals gràcies al projecte ConnectaVLCi, cofinançat amb fons europeus. Museus, escoles, mercats i instal·lacions esportives podran estalviar en consum energètic i guanyar en sostenibilitat alhora que oferim nous servicis a la ciutadania. Podreu reservar una pista per a fer esport, comprar entrades i abonaments amb un clic i molt més gràcies a edificis intel·ligents i sostenibles. Com València, com tu.

més informació