L’Oficina de Ciutat Intel·ligent treballa per la progressiva incorporació de nous punts d’accés a internet de gran velocitat per tots els barris de València gràcies al programa WiFi4EU de la Unió Europea.

Les xarxes Wi-Fi públiques existents podran sumar-se a la iniciativa WiFi4EU sempre que complisquen les condicions i els requisits tècnics que s’indiquen el conveni de subvenció, com, per exemple, que l’accés siga gratuït i sense condicions discriminatòries i que es respecten els requisits de marca. Una estratègia que ha triat València per a poder multiplicar la velocitat d’accés oferida fins al moment i per a començar a planificar futures ampliacions.

Aquest servici ofereix 30 megues per punt d’accés.
València és la primera gran ciutat a integrar-se en esta xarxa europea d’internet públic, gratuït i d’alta velocitat, ja disponible en més de 600 punts d’accés distribuits en diferents espais públics de la ciutat, com places, jardins, platges i edificis municipals. Una xarxa que continuarà estenent-se pels barris per a combatre la bretxa digital i procurar el dret a internet, i que és més de 100 vegades més ràpida que l’anterior.

Es tracta d’una de les estratègies de digitalització d’una València Smart City que vol garantir internet com un dret per a la ciutadania i combatre la bretxa digital en els barris.

Projecte

WiFi4EU

Servici

Oficina de Ciutat Intel·ligent

WiFi PÚBLIC

GRATUÏT

I MOLT RÀPID

L’objectiu de la iniciativa WiFi4EU promoguda per la Comissió Europea és proporcionar en tota la UE a residents i visitant accés a internet d’alta qualitat a través de punts d’accés Wi-Fi gratuïts situats en espais públics. Els bons finançats per la Comissió Europea a través d’aquesta iniciativa de la qual València és beneficiària es concedeixen per a ajudar els municipis a instal·lar els punts d’accés Wi-Fi en estos centres de la vida pública, utilitzant els serveis d’empreses d’instal·lació de Wi-Fi.