Skip to main content

L’Ajuntament celebra que l’arribada de la fibra òptica a Poble Nou ja estiga programada

By 2 febrer, 2022febrer 11th, 2022

Fuset valora que Telefónica tinga previst portar la fibra òptica a Poble Nou enguany i confia que arribaran bones notícies també per a les zones de la Devesa del Saler sense connexió ultraràpida.

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha celebrat les noves previsions sobre la pròxima arribada de la fibra òptica al nucli de Poble Nou comunicades per Telefónica durant la reunió de seguiment en matèria de connectivitat celebrada este dimecres al consistori. A esta nova reunió —que forma part de l’extensa ronda de contactes amb les empreses de telecomunicacions iniciada per l’Ajuntament— han assistit juntament amb Fuset el director de Grans Comptes i Administracions Públiques de Telefónica Est, Jordi Giné, i el director territorial d’Administració Pública, José Manuel Plaza.

L’empresa de telecomunicacions ha anunciat a l’edil els plans per implementar la fibra òptica enguany a bona part d’este nucli de població del terme municipal de València. Previsiblement ho farà durant el segon semestre aprofitant les ajudes estatals del Plan ÚNICO 2021, que també contempla completar alguns xicotets nuclis dins de Castellar i Pinedo. Telefónica és beneficiària en la província de València d’estes ajudes gestionades pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital i per a les quals l’Ajuntament de València va preparar prèviament una manifestació d’interès des de Smart City València perquè es considerara com a zona blanca elegible dins de convocatòries d’ajudes al sector com la coneguda en 2021.

Front comú perquè a València internet siga un dret a l’abast de totes i tots

Fuset ha instat a l’empresa a accelerar tot el possible els seus plans d’implantació i ha valorat molt positivament l’anunci fet per Telefónica que “des d’enguany mateix garantirà l’accés a internet ultraràpid al veïnat de la major part d’este poble de València i ens acostarà encara més a eixe idíl·lic 100% del terme municipal amb connexió de qualitat“. L’edil ha explicat que amb les diferents iniciatives plantejades per l’Ajuntament per reclamar l’arribada de la fibra òptica “hem defensat al veïnat més enllà de les nostres competències fent nostra la seua causa i bastint un front comú davant de les companyies de telecomunicacions perquè a València internet siga un dret a l’abast de totes i tots“. Un front comú del que també ha participat la Generalitat Valenciana, motiu pel qual Fuset també ha agraït “la seua total implicació” a Juan Ignacio Torregrossa, director general per a l’Avanç de la Societat Digital, amb qui l’edil també ha mantingut una intensa agenda de contactes les darreres setmanes.

L’empresa de telecomunicacions també ha avançat a l’Ajuntament de València el seu compromís per sol·licitar —en la previsible convocatòria de 2022— les ajudes per completar l’extensió de la fibra òptica a la Devesa del Saler així com als edificis més dispersos de Poble Nou, si finalment el Ministeri les inclou com a zones elegibles del nou Plan ÚNICO tal i com ha reclamat de manera reiterada el consistori al propi ministeri.

Fuset ha explicat que “continuem reclamant al Ministeri i a les diferents companyies de telecomunicacions la seua aposta per completar el servici a tot el veïnat de la Devesa del Saler perquè també ací puguen fer servir una connexió a internet que després de la pandèmia s’ha convertit en fonamental per a la qualitat de vida i futur de la zona“. El regidor ha avançat que, sense abandonar la pressió al Ministeri perquè revise els seus criteris sobre la zona, en les pròximes setmanes mantindrà noves reunions també amb altres operadors per a conèixer els seus plans a mitjà termini en la zona i s’ha mostrat optimista sobre el fet que “com a Poble Nou, també al Saler podrem celebrar bones notícies“.