Skip to main content

València estudia alternatives amb servicis smart city per a substituir les cabines telefòniques

By 26 gener, 2022febrer 9th, 2022

A València hi ha prop de 200 cabines telefòniques ja en desús

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, acompanyat per representants de la Regidoria d’Espai Públic, s’ha reunit este dimecres amb José Manuel Plaza, director d’Administració Pública de Telefónica a la Comunitat Valenciana, per tal d’abordar el futur més immediat de les cabines telefòniques als carrers de València després dels canvis en les normatives de telecomunicacions que faran viable la seua retirada de l’espai públic.

El projecte de la nova Llei de Telecomunicacions de l’Estat, que previsiblement entrarà en vigor el pròxim trimestre, deixarà de considerar com a element essencial les cabines telefòniques que des de la irrupció de la telefonia mòbil han caigut en desús fins a uns nivells marginals.

Treballant perquè València siga referent en transformació digital orientada a la qualitat de vida de la gent

Fuset ha explicat que “des de ja mateix València estudia aprofitar el buit que deixaran les anacròniques cabines per avançar en la modernització oferint possibles servicis smart city a la ciutadania”. A més, ha explicat que “volem explorar totes les possibilitats tant tècniques com legals perquè València siga una vegada més referent en transformació digital orientada a la qualitat de vida de la gent”.

Entre els exemples d’usos possibles que des de Smart City València junt amb la Regidoria d’Espai Públic estan valorant per a substituir a mitjà termini les cabines telefòniques una vegada es retiren Fuset ha avançat que “hi haurà la possibilitat de reforçar la cobertura wifi pública dins de l’estratègia contra la bretxa digital, oferir punts de càrrega per a dispositius electrònics i smartphones, botons d’emergències i pantalles tàctils amb informació ciutadana així com sensorètica relativa a la contaminació acústica i atmosfèrica o altres funcionalitats que permeten a l’Ajuntament obtindre dades per a ser més eficients en la gestió”.

La regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud, ha explicat que “fa temps que treballem en anar comunicant a Telefònica totes les cabines que molestaven especialment per la seua ubicació i ja se n’han llevat moltes als darrers anys. Hem estat fent un treball d’arreplega de diverses queixes del veïnat i les hem traslladades totes a l’empresa de telefonia que, amb caràcter general, ha anat retirant-les. Cal recordar que des del govern de Joan Ribó treballem per facilitar al màxim el pas dels vianants per les voreres i algunes cabines s’han acabat convertint en elements impropis de la ciutat que dificulten el pas a les persones majors o amb problemes de mobilitat”.