Skip to main content

L’Ajuntament celebra que la Devesa del Saler amplie la cobertura d’internet de molt alta velocitat

By 11 febrer, 2022febrer 24th, 2022

Fuset ha destacat que “amb els avanços en marxa de la Devesa i les previsions en Poble Nou, València s’acostarà al 100 % de cobertura amb fibra òptica

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha conegut hui amb detall els treballs en marxa per desplegar la fibra òptica en la Devesa del Saler, una de les zones del terme municipal de València que encara patien problemes de connectivitat pel que fa a internet d’alta velocitat. Fuset ha valorat “molt positivament” estos “notables avanços” en la reunió mantinguda amb Andrés Herranz i Armando López, responsables d’administracions públiques i territorial de relacions institucionals, respectivament, d’Orange Espanya, així com Enrique Ferreiro, coordinador de desplegament del territori Est en la companyia. La trobada s’emmarca dins de la ronda de contactes mantinguda per Smart City València amb les diferents empreses de telecomunicacions per tal d’abordar l’extensió de la fibra òptica al 100 % del terme municipal.

Orange ha informat a l’Ajuntament sobre els treballs que ampliaran l’oferta de fibra òptica i, per tant, d’internet de molt alta velocitat, aprofitant infraestructures preexistents i de la qual podran beneficiar-se una majoria de veïns i veïnes previsiblement abans de l’estiu. Estes millores a càrrec de la companyia arriben després d’una bateria d’accions municipals amb què l’Ajuntament ha bastit un front comú per a “malgrat el poc marge competencial sobre telecomunicacions, defensar amb força la legítima reivindicació veïnal d’un internet de qualitat”.

Front comú perquè a València internet siga un dret a l’abast de totes i tots

Fuset ha agraït Orange “el seu visible esforç per continuar desplegant la seua xarxa en la ciutat i molt especialment en la Devesa del Saler, per ser una zona amb una intensa demanda veïnal que des de l’Ajuntament hem volgut fer pròpia insistint davant les empreses de telecomunicacions en una infraestructura ja bàsica per a la qualitat de vida”.

L’edil, que tornarà a reunir-se amb les entitats veïnals de la zona per fer seguiment d’estos nous avanços, s’ha felicitat pel fet que “a les bones previsions sobre Poble Nou presentades la setmana passada, se sumen realitats com els treballs ja en marxa en la Devesa del Saler”. Fuset ha explicat que des de l’Ajuntament continuaran reclamant al Ministeri d’Economia la catalogació de les zones sense connectivitat com a zones blanques per tal que puguen ser beneficiàries de les ajudes previstes del Plan UNICO i permetre a qualsevol empresa de telecomunicacions desplegar la seua xarxa.

L’edil també ha recordat que “València som la gran ciutat amb millor cobertura en l’estat amb major xarxa de fibra d’Europa” i s’ha mostrat optimista perquè “la ciutat pot arribar al 100 % de connexió de molt alta velocitat prou abans del que preveu el Pla Espanya Digital 2025”. Així mateix, també ha refermat el compromís de l’Ajuntament per “continuar treballant i reivindicant on calga fins que tot el veïnat puga accedir a un internet que a València volem garantir com a dret”.