Skip to main content

Forma-t: la nova plataforma virtual moderna, intuïtiva i accessible per formar a la plantilla municipal

By 16 maig, 2021maig 17th, 2021

L’objectiu és modernitzar i optimitzar les competències professionals del personal municipal com a pas previ necessari per a oferir un servici òptim a la ciutadania

Els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València podran mantenir, desenvolupar, millorar i optimitzar la seua competència professional amb una nova ferramenta que es posa al servici del Pla de Formació aprovat fa unes setmanes. ‘Forma-t’ és una plataforma virtual moderna i amb un sistema més intuïtiu i accessible que incorporarà accions d’autoformació a les quals podrà accedir tota la plantilla de manera autònoma i sense límit de places. També hi haurà un catàleg de recursos didàctics a disposició del personal empleat.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, han destacat la importància d’esta nova ferramenta per a la consecució de “l’objectiu constant de l’Ajuntament: millorar les competències del personal municipal i oferir a la ciutadania el millor servici públic possible”, ha afirmat Notario. Per la seua part, Fuset ha posat en valor la cooperació des del seu departament amb tots els servicis municipals “per garantir l’òptima formació del personal municipal”. “No sols aportem solucions tecnològiques vàlides sinó també continguts per incidir en matèries tan essencials com ara el repte de la transformació digital per a l’Ajuntament”, ha explicat el regidor, qui ha volgut destacar que “la digitalització no és simplement posar més màquines, sinó també aprofitar tots els recursos per a millorar la qualitat de vida i el benestar de la gent, un objectiu per al qual seran clau les ferramentes digitals en eixe programa formatiu del personal municipal”.

La plantilla municipal compta amb una nova plataforma per a la seua formació

La nova plataforma és una de les novetats més importants del nou Pla de Formació, que incorpora un 32,7 per cent més de cursos respecte a l’any passat, quan ja s’havien incrementat un 40 % les places. Es dotarà d’una imatge moderna, amigable i dinàmica i d’un conjunt de recursos dirigits a explotar el màxim de funcionalitats de què disposa la plataforma des dels tres rols bàsics: administració, alumnat i professorat. Acollirà pràcticament la meitat de les accions formatives que conformen el Pla de Formació d’enguany i es compartimentarà en tres blocs: el d’autoaprenentatge, el d’accions formatives ordinàries i el d’altres maneres d’aprendre.

Notario i Fuset han destacat les millores que aporta la nova plataforma quant a la comunicació interna, la transparència i la sostenibilitat. A més, han explicat que s’ha obert un canal de Youtube Forma-t VLC destí que alberga els arxius de material audiovisual en ocult i per a visionat per part del personal, sense necessitat que ocupen espai en els servidors municipals.

A més el nou Campus permet que en el futur es dispose de les enquestes de la totalitat de les accions formatives en Moodle la valoració de les quals es durà a terme en línia, dotant d’absoluta transparència el procés de retroalimentació al Servici de Formació i gestió del coneixement i la presa de decisions respecte dels marges de millora.

Finalment, la plataforma habilita espais de comunicació interna i transferència de coneixement, que aportarà valor als factors 6 i 7 del model de carrera de l’Ajuntament. Forma-t VLC garantix la possibilitat que tots els continguts de la formació en qualsevol modalitat inclosa la presencial puguen utilitzar-la com a suport per a l’intercanvi de documentació, sense necessitat que siga impresa, alineant la formació d’esta manera amb el valor institucional de sostenibilitat.

Tots estos avanços ens semblen irrenunciables per a posar l’Ajuntament de València en el lloc de qualitat que li correspon, mantenint en paral·lel, la formació presencial, en la mesura en què les circumstàncies ens ho permeten, i el prestigi i la valoració de les quals vénen mantenint un reconeixement permanent”, ha afegit Notario.