Skip to main content

L’alcalde de València publica un article en el portal de la Unió Internacional de Telecomunicacions sobre el lideratge de la ciutat en indicadors de ciutats sostenibles i intel·ligents.

By 10 maig, 2021maig 19th, 2021

L’alcalde de València, Joan Ribó ha publicat un article en un dels portals més rellevants en el món de les ciutats intel·ligents i de les telecomunicacions, el portal de la Unió Internacional de les Telecomunicacions (UIT).

En l’article repassa el procés que ha seguit la ciutat per a convertir-se en una ciutat líder en l’obtenció i el mesurament dels indicadors de ciutat basats en estàndards internacionals. I a causa de la situació actual les tecnologies de la informació i la comunicació han suposat una ajuda per a combatre els desafiaments diaris que s’enfronten les ciutats.

L’Ajuntament de València, sota el paraigua tècnic de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent porta col·laborant des del 2016 amb la UIT en el desenvolupament de normes i en processos de certificació.

Llegir l’article complet en anglés: Why València is a leader in smart city KPIs

Llegir l’article complet en valencià: Per què València és líder en KPI de ciutats intel·ligents

Llegir l’article complet en castellà: Por qué València es líder en KPI de ciudades inteligentes

La Unió Internacional de Telecomunicacions és l’organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les TIC. Entre les seues comeses destaca el desenvolupament de recomanacions o estàndards internacionals (Recomanacions UIT-T), com els indicadors clau de rendiment (Key Performance Indicator, KPI) per a les ciutats intel·ligents i sostenibles (Smart Sustainable Cities, SSC). Aquests indicadors es sustenten en els quatre pilars fonamentals que caracteritzen una ciutat: economia, govern, medi ambient i societat.