Skip to main content

L’Ajuntament insta les empreses de telecomunicacions a oferir internet de qualitat en tot el terme municipal.

By 3 desembre, 2020
Pere Fuset

Fuset plantejarà esta qüestió divendres en una trobada amb les directores generals d’Innovació i contra la Bretxa Digital i el d’Avanç per a la Societat Digital.

El regidor d’Administració Electrònica i Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha adreçat a les principals companyies de telecomunicacions un escrit amb què sol·licita que oferisquen internet de qualitat en tot el terme municipal.

La COVID-19 ha posat de manifest que internet és més important que mai en les nostres vides però a València encara hi ha algunes xicotetes zones poblacionals, com ara els Pobles de València, que no gaudeixen d’una connectivitat de qualitat”, ha lamentat el regidor.

Per això Fuset ha enviat una carta a les principals empreses de telecomunicacions per instar-los a oferir eixa connectivitat de què no disposen encara. “Tot i que l’Ajuntament no pot oferir este servici directament a la ciutadania, el que hem fet, fem i farem és posar-nos al seu costat en la seua justa reivindicació i per això ens hem dirigit a les empreses de telecomunicacions per instar-los a garantir la connectivitat en tot el territori del nostre terme municipal”, ha explicat Fuset.

combatre

la bretxa

digital

En la comunicació, el regidor contextualitza la petició en el marc de la crisis sanitària, “que ha posat de manifest la importància de la digitalització i l’accés a internet” i ha destacat que “són milers de persones i agents els que s’han vist obligats a recórrer a diferents modalitats de teletreball, educació telemàtica, comerç electrònic, administració digital i consum cultural online, tasques quotidianes totes elles que requerixen d’una bona connectivitat, de qualitat i que garantisca un resultat òptim”.

Fuset descriu la situació que patixen els veïns i veïnes d’algunes zones del terme municipal, principalment de pobles de València, que no poden disposar d’una connectivitat òptima, el que “comporta una barrera per a totes eixes activitats que requerixen d’una capacitat major de la xarxa”. Per això, i atés que “les administracions locals no podem satisfer directament eixa demanda de connectivitat”, insta a les empreses a “donar suport de forma ferma a eixa justa reivindicació veïnal” i que incloguen en els seus plans d’expansió la connectivitat de tots eixos nuclis poblacionals. “És desig de l’Ajuntament de València combatre la bretxa digital i és un puntal bàsic l’accés a una connexió d’internet de qualitat per a particulars, empreses i institucions”, afegix i alhora planteja “estudiar les diverses vies de col·laboració que en el marc de la legalitat vigent puguen permetre cooperar des de l’àmbit institucional per garantir eixe objectiu” d’una connectivitat de qualitat per a tot el terme municipal.

reunió

en Alacant

Fuset també abordarà esta qüestió divendres que ve, dia 4, en una trobada amb la directora general contra la Bretxa Digital, Maria Muñoz Blanco; amb la directora general d’Innovació, Sonia Tirado, i amb el director general d’Avanç per a la Societat Digital, Pedro Agustín Pernías.

Tal i com vàrem anunciar en el darrer Ple a l’Ajuntament de València, mantindrem les trobades i prendrem totes les iniciatives que calga per fer costat a tots els veïns i veïnes que reclamen una connectivitat òptima”, ha reiterat.