Skip to main content

València suma 61 nous punts de wifi públic

By 14 desembre, 2022febrer 10th, 2023

L’ampliació de la connexió gratuïta a la xarxa s’estén a centres juvenils i de majors i a diferents trams del Jardí del Túria

Part dels nous punts wifi s’han instal·lat en centres juvenils

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha informat que l’Ajuntament de València “continua ampliant l’aposta per la connectivitat gratuïta, segura i d’alta velocitat a la ciutadania en diferents barris de la ciutat per plantar cara a la bretxa digital”.

Així, ha destacat que en les últimes setmanes s’han sumat altres 61 nous punts que oferixen connexió wifi gratuïta “per garantir que totes les persones puguen accedir a internet, ja que no tot el món pot pagar una tarifa il·limitada de dades”.

Fuset ha explicat que, amb 688 punts repartits als barris, “València és líder en esta xarxa europea i segura d’accés a internet gratuïta que multiplica per 117 la velocitat habitual dels wifi públics”. En concret, esta nova incorporació de punts de connexió gratuïta de la xarxa europea WIFI4EU se centra especialment en centres d’activitats de persones majors, centres de joventut, així com a l’aire lliure, en diferents trams del Jardí del Túria. La nova ampliació s’afig a les realitzades en mesos anteriors, la majoria en els centres municipals de servicis socials, museus i biblioteques.

A partir d’ara els centres d’activitats de persones majors de Russafa, Fontsanta, la Llum, Arrancapins, Giorgeta, Pare Jofre, Sant Marcel·lí, Mare de Déu dels Desemparats, Benimàmet, Beniferri i Benicalap ja oferixen connectivitat a les persones que usen les seues instal·lacions. També els dels Vivers, el Carme, Trinitat, Cabanyal-Canyamelar, Sant Josep, Grau-Port, Amistat, El Saler, Malilla, Sant Isidre i la Fonteta de Sant Lluís, així com en el centre de dia de Tres Forques.

Pel que fa als centres de joventut, en les últimes setmanes s’ha posat en funcionament la xarxa Wifi4EU en els de Malilla, Sant Isidre, Els Orriols, Campanar, Benimaclet, Trinitat, Portal Nou i Russafa. També en altres dependències municipals com les escoles infantils de Quatre Carreres i “Gent Menuda” de Natzaret, la Casa Forestal i el Casal d’Esplai del Saler, l’Oficina de No Discriminació, el Mercat de Mossén Sorell al Carme, o el Cementeri General i de Campanar, entre altres.

El regidor Pere Fuset ha explicat que, en paral·lel a la posada en marxa del servici en estes dependències municipals ―que continuarà en les pròximes setmanes per completar la xarxa pels barris de València―, també s’han instal·lat 13 equips al Jardí del Túria, “aprofitant la disponibilitat de fibra municipal i gràcies a un projecte finançat amb fons europeus Next Generation”. Els punts a l’aire lliure es troben als jardins més pròxims a la Ciutat de les Arts i les Ciències; la cafeteria del Gulliver: els jardins del Palau de la Música, on se’n sumen als quatre preexistents; el Pont del Real; el Pont de la Trinitat, i els jardins i instal·lacions esportives dels trams 3, 4, 5 i 6 de l’antic llit.

Fuset ha avançat que en els pròxims mesos es pretén tractar una nova actuació en espais públics que afavorisca la connectivitat en parcs, platges i places de València, “amb l’objectiu de trencar les barreres digitals d’accés en una ciutat mediterrània que viu activament el carrer i que ha sigut declarada Capital Verda Europea en 2024 i finalista com a Capital Europea de la Innovació”.

L’edil ha recordat que, amb esta estratègia d’integració en la xarxa europea de Wifi4EU, “a València multipliquem per cent la velocitat de connexió pública passant dels 256 kbs habituals en els wifi públics a un mínim de 30 megues, tal com exigix el projecte europeu del qual València és ciutat líder amb 688 punts repartits en tots els barris”. A més, ha assenyalat que la ciutadania pot consultar el mapa general de punts de connexió des de l’apartat d’agenda digital del geoportal, i els punts més pròxims a cada persona usuària en temps real, a través de l’eina “Prop de mi” de l’AppValència.