Skip to main content

L’Ajuntament afavorix l’arribada de la fibra òptica a la Devesa

By 11 octubre, 2021octubre 18th, 2021

El consistori insta les empreses de telecomunicacions a completar la connectivitat al 100% al terme municipal

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, i la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, s’han reunit hui amb representants de l’associació veïnal de la Devesa del Saler i de l’empresa Telefónica per fer seguiment sobre l’arribada de la fibra òptica comercial a la zona. Durant la trobada, el director territorial per a les administracions públiques de Telefónica, José Manuel Plaza, ha confirmat l’arribada de la fibra òptica per a les primeres vivendes de la zona, concretament a les urbanitzacions de Gavines I i III, gràcies a la disponibilitat d’un ramal de fibra als vivers municipals. Esta col·laboració permet que centenars de veïns i veïnes comencen a poder fer servir internet de banda ampla després de mesos de reivindicació veïnal i institucional.

Per a Fuset, “estem davant d’una notícia molt important que ha de ser el començament d’una solució de connectivitat global per a tot el veïnat de la zona”, i ha avançat que “des de l’Ajuntament continuarem cooperant en tot el que estiga a les nostres mans i fent seguiment perquè les imminents convocatòries d’ajudes econòmiques a les empreses de telecomunicacions siguen la garantia que València passe d’un 98% del terme municipal amb connectivitat al 100% que desitgem”.

connectivitat global per a tot el veïnat de la zona

L’edil ha recordat que dins de “l’ampla bateria” d’iniciatives municipals orientades a exigir a les empreses de telecomunicacions completar el mapa de fibra, destaca “la concreció de les zones blanques de la ciutat que, com la Devesa o Poble Nou ja estan finalment reconegudes com a tal davant de la Generalitat i el ministeri i que hauran de ser objecte d’actuació prioritària per part de les empreses de telecomunicacions amb l’arribada dels fons europeus.

Per la seua banda, Notario ha assenyalat que “ens preocupa que tot veí i veïna de la nostra ciutat, independentment que visca al centre de València o en qualsevol dels nostres barris i pobles, tinga coberts tots els servicis públics essencials. Per eixa raó ja en el nou contracte de telefonia es va incloure com a millora la connexió mitjançant fibra òptica en els edificis municipals dels pobles de la ciutat”, una clàusula que servix d’estímul perquè les empreses de telecomunicacions donen també servici al veïnat d’estes zones.

L’Ajuntament vol procurar així que les actuals zones blanques de València tinguen connectivitat de banda ampla fins i tot abans del que marca l’objectiu del govern d’Espanya, que en el seu Pla Agenda Digital 2025 establix l’any 2023 com la data en què totes les zones hauran de tindre accés a esta tecnologia.