Skip to main content

L’Ajuntament unifica la contractació dels servicis de telecomunicacions i inclou “l’internet de les coses”

By 16 juliol, 2020

El nou contracte pretén estimular les companyies de comunicacions perquè milloren substancialment la connectivitat del veïnat en zones com els Pobles de València.

 

La regidora de Recursos, Luisa Notario, ha anunciat la imminent licitació del contracte dels servicis de telecomunicacions del consistori, que com a novetat principal s’unificaran amb una única licitació que inclourà tres lots, un específicament per a “l’internet de les coses” (les comunicacions M2M o Machine to Machine), on es posa el focus per poder cobrir els múltiples projectes municipals que inclouen este tipus de connectivitat, perquè estiga disponible en qualsevol lloc i amb nivells elevats de seguretat.

 

 

 

Notario ha explicat que esta licitació unificada substituïx les dos que es feien fins ara, una per a la telefonia mòbil i una altra per a la telefonia fixa i les dades; ara estos dos servicis seran els altres dos lots, juntament amb el de les comunicacions M2M, d’una licitació que tindrà un pressupost total d’1,674.000 euros per a un contracte que tindrà una durada de dos anys i que serà prorrogable dos vegades per un any més cada vegada (és a dir, 2+1+1).

Els criteris avaluables en esta licitació seran l’econòmic, el de qualitat i els depenents de juís de valor, amb una puntuació concreta per a cada lot. En este sentit, donada la importància i el pes de les comunicacions de dades, tindrà una major puntuació la qualitat en el lot de la telefonia fixa i les dades, que és el que es porta la major assignació pressupostària.

“Este nou contracte implica un canvi de paradigma respecte a la conceptualització de les comunicacions municipals, connectant els espais, les persones i els dispositius, garantint una bona connectivitat i els servicis de telecomunicacions necessaris als servicis municipals, fomentant alhora la millora de la qualitat oferida pels operadors de telecomunicacions en tot el territori, la millora de la connexió sense fil tant en edificis municipals com en espais públics, l’articulació del desplegament de dispositius d’internet de les coses, la millora de les comunicacions del personal en mobilitat, etc.”, ha explicat Notario.

CONECTIVITAT DEL SEGLE XXI

Per la seua part, el regidor d’ Agenda Digital, Pere Fuset ha destacat que este nou contracte “vol ser un important estímul perquè les companyies de comunicacions procuren una millora substancial en la connectivitat de la ciutadania d’algunes zones de València, com ara els pobles, que venen patint històricament problemes de cobertura telefònica o d’internet”. En este sentit, Fuset ha apuntat que entre els criteris d’adjudicació “per primera vegada es prioritzarà aquelles companyies disposades a garantir la connectivitat en el conjunt de la ciutat permetent combatre l’escletxa digital”.

Fuset també ha apuntat que “amb les millores contemplades al contracte l’Ajuntament de València abraçarà una connectivitat del segle XXI imprescindible per avançar en una digitalització emergent de la ciutat” i ha avançat que la velocitat d’accés a internet en algunes dependències municipals “podria arribar a duplicar-se”. Igualment, ha assenyalat que “des d’Agenda Digital han tingut l’oportunitat d’assessorar perquè el contracte permeta a València consolidar-se com a smartcity, obrint la porta a moltes aplicacions digitals pròpies d’una ciutat intel·ligent que fins ara eren impensables i tècnicament inviables”.