Skip to main content

Smart City València instal·la sensors en 106 contenidors d’oli usat per a una gestió de residus intel·ligent i en temps real

By 23 març, 2022març 28th, 2022

Fuset ha explicat que els sensors podran enviar informació en temps real a la plataforma tecnològica que ha convertit a València en referent internacional de Smart City.

Gràcies als sensors s’han pogut optimitzar les freqüències de recollida.

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que ja estan en funcionament els 106 sensors que des de Smart City València s’han instal·lat en els contenidors d’oli usat en els diferents barris i pobles de València. Gràcies a este projecte, estos contenidors recentment desplegats per la ciutat se sumen als contenidors intel·ligents d’envasos i vidre, objecte de la iniciativa Impulso VLCi, finançada per Red.es, que ja es trobaven per la ciutat.

En esta ocasió, el programa pilot de sensors ha sigut introduït gràcies al conveni aconseguit l’any passat amb l’Àrea Smart City de la Diputació de València, encapçalada per la diputada Mentxu Balaguer, i que també contempla la integració amb la plataforma tecnològica provincial així com altres actuacions en matèria de sensorètica i connectivitat ciutadana.

Fuset ha destacat que gràcies a esta nova sensorètica “estos 106 contenidors podran enviar en temps real informació a la plataforma tecnològica de ciutat intel·ligent que ha convertit València en un referent internacional de Smart City i fer-nos avançar així en una gestió intel·ligent i més eficient dels residus a la ciutat”.

gestió intel·ligent i més eficient dels residus a la ciutat

En la mateixa línia s’ha expressat el vicealcalde i regidor de Gestió Sostenible de Residus Urbans, Sergi Campillo, per a destacar que “les dades preliminars són molt positives perquè estem duplicant la quantitat d’oli que recollim a València amb un sistema nou, que per tant encara ha de ser conegut per molts veïns i veïnes”. A més, ha assenyalat que gràcies als sensors en un terç d’eixos contenidors, s’han pogut optimitzar les freqüències de recollida. “És una col·laboració molt important entre el servici de Gestió Sostenible de Residus Urbans i l’Oficina Smart City i hem de continuar avançant en esta sensorització perquè està sent molt positiva per a fer més eficients els sistemes de recollida de residus a la nostra ciutat, ja que amb els sensors i l’aplicació que gestiona la seua informació, les jornades de camió i el consum d’energia per a la recollida són més sostenibles”, ha afegit.

En concret, gràcies a estos nous sensors i el seu sistema d’enviament de dades i generació d’alertes els servicis de l’Ajuntament podran disposar d’informació específica per a la gestió de les recollides d’esta fracció i visualitzar en temps real l’ompliment de contenidors podent d’esta manera anticipar-se a possibles desbordaments, optimitzar el servici de recollida amb el corresponent estalvi de costos i disminució d’emissions i disposar d’informació útil que ajude al càlcul de rutes de recollides òptimes aplicant solucions d’intel·ligència artificial.

De la mateixa manera, Fuset ha afegit que la “informació recollida en els quadres de comandament de Quamtra també permetrà als servicis municipals prendre decisions, com ara afegir o moure contenidors, detectar algun possible incendi i millorar en qualitat de vida per a la ciutadania en aspectes com la neteja o el soroll”.

S’han instal·lat sensors per visualitzar en temps real l’ompliment de 106 contenidors d’oli usat en els diferents barris i pobles de València.