Skip to main content

Falles i ciberseguretat tornen a aliar-se per conscienciar sobre l’ús responsable de les noves tecnologies

By 16 març, 2022març 24th, 2022

El regidor Pere Fuset visita el monument infantil de la comissió Xiva-Francesc de Llano que reflectix els beneficis i els perills de la xarxa

Una falla per sensibilitzar sobre la utilització de les tecnologies connectades a Internet. Eixe és el projecte que la comissió Xiva-Francesc de Llano va encetar en 2018 i que ha représ enguany amb un monument infantil que reflectix tant els beneficis com els perills que comporta la xarxa. El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha visitat este matí l’obra i ha aplaudit la iniciativa, que busca “crear una ciutadania més conscienciada i preparada”.

El monument de Xiva-Francesc de Llano, fet en col·laboració amb l’empresa valenciana de ciberseguretat S2 Grupo, detalla els aspectes positius, però també els negatius d’Internet. A través dels ninots, es posa de relleu com la xarxa global d’intercanvi de comunicacions i dades acosta persones físicament allunyades, fomenta l’esperit col·laboratiu i possibilita accedir a continguts d’interés en qüestió de segons. Ara bé, hi ha l’altra cara, la de la ciberdelinqüència; el “grooming” o enganys per part de pederastes; els virus i programaris nocius; el “phising” o suplantació d’identitat; el “ciberbullying” o assetjament per les xarxes, o la tecnoaddicció, entre d’altres.

sensibilitzar sobre la utilització de les tecnologies connectades a Internet

L’objectiu és augmentar la protecció tant de xiquets i xiquetes com de persones adultes quan utilitzen tecnologies connectades a Internet. Pere Fuset s’ha acostat fins la falla infantil “cibersegura”, que ha rebut el segon premi de la Secció 2. L’edil ha felicitat la comissió per “aprofitar eixe espai de comunicació per conscienciar sobre la ciberseguretat en la nostra vida quotidiana”, i ha destacat que “hui més que mai, que vivim en una societat hiperconnectada, els riscos són majors i molt més habituals del que puguem pensar”.

Així mateix, el titular d’Agenda Digital ha subratllat “com la festa de les Falles, tan arrelada entre nosaltres, utilitza el seu eix central, la falla, com a eina de comunicació”. En eixe sentit, s’ha referit “especialment al cas de les infantils i, sobretot, per transmetre valors o coneixements útils per a la societat i per a la maduresa dels nostres xiquets i xiquetes