Skip to main content

L’AppValència i el Geoportal porten les falles smart city als mòbils

By 12 març, 2022març 17th, 2022

Fuset convida la ciutadania a fer servir l’AppValència, que mostra les falles, urinaris, punts violeta i servicis públics més pròxims a les persones usuàries

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha presentat l’actualització de les principals ferramentes ciutadanes smart city en relació amb les festes falleres. L’AppValència i el Geoportal ja ofereixen així “tota la informació geolocalitzada per posar en mans de ciutadania i visitants les millors ferramentes tecnològiques per viure la festa”.

L’edil ha explicat que l’app municipal ja presenta un apartat destacat per a la festa fallera dins de la seua pantalla principal. Així, ha detallat alguns dels continguts que les persones usuàries podran trobar en l’AppValència recentment actualitzada i disponible gratuïtament per a dispositius Android i IOS en valencia.es/appvalencia.

Fuset ha explicat que l’aplicació oferix ja informació sobre el programa de festejos, el calendari pirotècnic, els itineraris i horaris de l’ofrena, els cartells festius o el ban faller. Junt a estos continguts bàsics i estàtics l’AppValència també oferix funcionalitats smart city personalitzables basades en el posicionament dels telèfons de les persones usuàries.

Així, ciutadania i visitants podran trobar les falles més pròximes a la seua ubicació en temps real amb els seus respectius esbossos per tal de planificar la seua ruta; també podran consultar la disponibilitat dels urinaris públics i de les comissions falleres que s’instal·laran en la via pública durant la setmana fallera per tal d’afavorir la neteja de la ciutat o la disponibilitat d’espais adaptats per a persones amb mobilitat reduïda en actes com les mascletades.

Una altra de les funcionalitats permet conéixer les parades de transport públic més pròximes així com les pròximes arribades dels autobusos de l’EMT i dels metros i tramvies de MetroValència. De la mateixa manera, i també en temps real, es podrà conéixer la disponibilitat de places en aparcaments públics, les bicicletes disponibles del servici de Valenbisi o la ubicació de les parades de taxi més pròximes.

la informació més rellevant de les Falles en la palma de la mà de la ciutadania

Fuset ha explicat que “la València Smart City també està fent un esforç per espentar la transformació digital de la festa gran de València i posa la informació més rellevant de les Falles en la palma de la mà de la ciutadania”.

Junt a l’ AppValència des de Smart City València també han preparat continguts especials per al Geoportal, que entre més de 600.000 elements georeferenciats també incorpora diverses capes informatives sobre la festa. Així, junt a la ubicació de totes les falles grans i infantils de la ciutat, dades sobre els representants de les comissions falleres i la resta de dades oferides en l’AppValència, el Geoportal de València també aporta les zones d’activitats oferides per la Regidoria de Cultura Festiva. La ubicació de les carpes, escenaris i zones de focs es mostren així als sistemes de mapes que engloben tots els barris i carrers de la ciutat permetent informació valuosa per a la ciutadania.

Entre les novetats d’enguany Fuset ha explicat que també s’ha incorporat per primera vegada la ubicació dels diferents punts violeta gestionats per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, així com els que gestionen les comissions falleres i altres entitats.

Fuset ha afegit que tant l’AppValència com el Geoportal oferixen també servicis que si bé no estan estrictament pensats per a les festes falleres “també poden ser especialment útils en esta època”. Així, ha recordat la disponibilitat dels canals d’avisos temàtics, com ara el de l’estat del trànsit o la possibilitat que la ciutadania reporte qualsevol incidència en la via pública, “com ara una paperera trencada, un contenidor desbordat o un jardí danyat”, perquè puguen ser gestionats per l’Ajuntament de València per donar la resposta més àgil possible.