Skip to main content

L’Ajuntament renova l’aplicació AppValència amb la personalització dels seus continguts

By 1 juny, 2021juny 10th, 2021

Pere Fuset ha assegurat que “volem que siga una ferramenta bàsica de comunicació amb la ciutadania

La Regidoria d’Agenda Digital i Administració Electrònica ha renovat i ampliat les noves funcionalitats de l’aplicació AppValència, en versió trilingüe (valencià, castellà i anglés), amb nova imatge i amb majors prestacions, com la subscripció a canals temàtics, la recepció de comunicacions i avisos administratius o la personalització de la informació amb la secció “A prop de mi”. El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha avançat que “l’objectiu de l’Ajuntament és encetar un camí cap al fet que el mòbil siga el mitjà de preferència en la relació entre ciutadania i administració”.

Pere Fuset ha avançat que “presentem una nova versió d’esta app municipal amb la qual comencem un camí de personalització dels continguts de la pròpia aplicació, un camí que estic convençut que és el millor camí per a l’administració digital a València”. L’edil creu que “és un llarg trajecte que necessitarà d’inversions i de canvis legislatius que puguen fer més còmoda, més fácil i més àgil la relació entre ciutadania i administració”. Segons Fuset, “volem generar un canal entre l’ajuntament i la ciutadania però també volem generar una retroalimentació de la ciutadania cap a l’ajuntament”.

Noves funcionalitats

L’aplicació permet configurar el tipus d’usuari (entre ciutadà i turista), l’idioma (entre castellà, valencià i anglés), els canals als quals l’usuari vol estar subscrit, la informació de proximitat a la zona de la ciutat triada i accedir a tot tipus de serveis distints. Així, l’usuari podrà rebre alertes administratives, podrà rebre i comunicar incidències en via pública, conéixer la ubicació dels ecoparcs mòbils municipals, accedir a les xarxes socials de l’Ajuntament, l’agenda de la ciutat, informació de subvencions i beques o el perfil del contractant, entre d’altres ítems.

Una de les seccions més novedoses és “A prop de mi”, que permetrà als usuaris conéixer tots els recursos públics i privats en la zona d’influència que trie, des de les parades de taxi a les estacions de Valenbisi, instal·lacions esportives, mapes del carril-bici, centres sanitaris, gasolineres, contenidors de residus o ubicació dels monuments fallers de la ciutat, entre d’altres assumptes.

La nova aplicació també estarà connectada amb la seu electrònica, de forma que la ciutadania puga sol·licitar i rebre el certificat del padró, pagar rebuts i multes o votar els pressupostos participatius DecidimVLC.

Per últim, l’aplicació dóna accés també a totes les dades recollides al geoportal municipal, que disposa de 600.000 elements georeferenciats i que ens dóna informació en temps real de tota la ciutat. L’appValència està disponible en els sistemes operatius Android i iOS.