Skip to main content

L’Ajuntament oferix connexió a internet al Parc Central amb la xarxa WIFI4EU

By 9 febrer, 2023

Fuset recorda que, amb 728 punts als seus barris, València és líder en esta estratègia per “plantar cara” a la bretxa digital

El Parc Central se suma als espais de València que oferixen connexió a internet pública, gratuïta i d’alta velocitat, amb 15 punts nous a l’aire lliure, tal com ha explicat el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset.

En total, en són 729 punts gratuïts al barris a través de la xarxa europea Wifi4EU.

Fuset ha recordat que amb esta estratègia “València és líder d’una xarxa europea d’internet pensada per garantir la connectivitat de totes les persones i plantar cara així a l’exclusió digital”. El regidor ha apuntat que amb esta xarxa segura es multiplica per 117 la velocitat màxima permesa als wifis públics i “s’afavorix la connexió a internet de qui no pot pagar una tarifa il·limitada al seu mòbil”.

L’arribada de Wifi4EU al Parc Central és possible gràcies als treballs de la Regidoria de Gestió de Recursos per estendre la fibra òptica municipal. En eixe sentit, la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha assegurat que “este projecte ha dotat al Parc Central d’una xarxa de fibra òptica que ha permés la instal·lació de càmeres de videovigilància i de punts d’accés wifi per tot el parc per a les persones usuàries, la instal·lació de telefonia i dades en tots els edificis i dotar de comunicació de fibra òptica a tots els centres de comandament de la instal·lació d’enllumenat públic”.

Notario ha afirmat que “dotar de fibra òptica a la infraestructura digital és un factor determinant per al desenvolupament de la València intel·ligent, ja que en l’actualitat només esta tecnologia ha demostrat tindre la capacitat de suportar i satisfer la demanda generada per l’exigent i dinàmic ecosistema d’una smart city”. L’edil ha assenyalat que “este projecte forma part d’un pla més ambiciós en què estem treballant des de l’Ajuntament de València, que és el desplegament d’una xarxa de fibra òptica de tipus passiva, tipologia denominada xarxa GPON, per donar servici de comunicacions als principals centres de comandament de la ciutat”.

València ja oferix així 728 punts de connexió a WIFI4EU, que són alhora vàlids per accedir a les xarxes municipals. Estos punts, que es poden consultar al Geoportal Smart City i a l’AppValència s’ubiquen en dependències municipals repartides pels barris de València i també en places i jardins, com ara el Jardí del Túria, el Parterre o la plaça de l’Ajuntament, entre d’altres.

A banda dels centres d’atenció municipal, biblioteques i museus, també s’han instal·lat equips als centres de majors, de servicis socials i de joventut. Fuset ha avançat que, “mentre continua implementant-se esta xarxa al conjunt dels espais municipals de barris i pobles, també es preveu ―quan la disponibilitat de fibra ho permeta― ampliar els espais a l’aire lliure perquè a València internet siga un dret a l’abast de totes i tots”.

Senyal de wifi al Parc Central