Skip to main content

L’Oficina SmartCity de València impulsa el projecte Connecta VLCi per tindre 194 edificis intel·ligents

By 8 octubre, 2019juliol 16th, 2020

L’Ajuntament de València ha acollit este dimarts la reunió de llançament del projecte Connecta VLCi, amb què es pretén consolidar València com a Smart City.

València ha acollit la reunió de llançament d’un projecte que preveu dotar d’intel·ligència 194 edificis municipals per millorar el servici a la ciutadania.

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha presidit la trobada amb representants de l’entitat pública empresarial Red.es, dependent del Ministeri d’Economia i Empresa, que cofinancia el projecte al 50 per cent amb l’Ajuntament de València.

Fuset ha destacat la importància de «donar els primers passos d’un projecte que suposarà una inversió de cinc milions d’euros, que dotarà d’intel·ligència a 194 edificis municipals i que permetrà millorar els servicis a la ciutadania, oferint-ne de nous, i millorar la sostenibilitat i l’eficiència municipal».

El projecte contempla la instal·lació de sensors mediambientals interns i externs en edificis esportius, museus i monuments, mercats i escoles municipals. Permetran controlar la contaminació atmosfèrica i lumínica, la temperatura i la humitat i el consum d’energia i aigua, amb l’estalvi econòmic addicional que això comportarà.

mercats

municipals

Hi haurà una plataforma perquè les persones que venen i gestionen als mercats municipals puguen oferir online els seus productes. A banda, la instal·lació de sensors permetrà construir una plataforma de conscienciació mediambiental en un centenar d’escoles.

edificis

esportius

Pel que fa als edificis esportius, la nova plataforma de gestió permetrà fer reserves, vore les activitats que s’hi oferixen, saber quanta gent hi ha, la disponibilitat d’espais, etc. S’hi instal·laran 58 sensors amb què es pretén aconseguir un estalvi econòmic i de temps per a les persones usuàries.

museus

També els 22 museus i monuments municipals disposaran d’una plataforma de venda d’entrades i un sistema de visualització de continguts i opcions relacionades amb la realitat augmentada, la geolocalització i experiències d’usuari.

«El projecte Connecta VLCi és el segon que aconseguix un finançament important, després del de Impulso VLCi –amb sis milions d’euros-, per continuar avançant en l’agenda digital a València», ha explicat Fuset, qui ha recordat també que l’Oficina de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament va ser guardonada abans de l’estiu com a millor projecte de Transformació de l’Administració Pública en la categoria d’Impuls al Talent Digital de l’onzena edició dels Premis @asLAN Innovation IT i Transformació Digital.