Skip to main content

La iniciativa «Impuls VLCi» invertirà 6 milions en 3 anys, i situarà València en l’avantguarda de les Ciutats Intel·ligents

By 13 desembre, 2018juliol 16th, 2020

La ciutat ha sigut triada per al desenvolupament d’eines de gestió intel·ligent, com ara sensors de control de la recollida de residus, enllumenat intel·ligent, gestió solidaria del aigua.

L’Ajuntament de València ha resultat beneficiari d’una ajuda de 4,2 milions d’euros per al desenvolupament de la iniciativa Impuls VLCi

L’Ajuntament de València ha resultat beneficiari d’una ajuda de 4,2 milions d’euros per al desenvolupament de la iniciativa Impuls VLCi, que té un termini d’execució de tres anys, fins a 2020, i que compta amb un pressupost global de 6 milions. El regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, ha presentat hui este projecte, que millorarà el dia a dia de la ciutadania, per exemple amb la implantació de sensors de control de la recollida de residus, l’enllumenat intel·ligent, la gestió del subministrament de l’aigua, o aspectes de mobilitat, entre altres, fins a un total de 12 iniciatives.

Fuset ha detallat les línies d’actuació d’Impuls VLCi, acompanyat de David Cierco, director general de Red.es, l’entitat pública empresarial del Ministeri d’Economia i Empresa, dependent de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital, que s’encarrega la contractació dels serveis i de la direcció general del programa: el projecte Impuls VLCi ha sigut seleccionat per Red.es en una convocatòria dirigida a tots els municipis de l’Estat.

De fet, Cierco ha destacat la qualitat i el rigor de la proposta de València, que ha sigut una de les primeres ciutats triades en la convocatòria. Tant el director de Red.es com el regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, han assegurat que «en només tres anys, València se situarà al mateix nivell de les principals ciutats europees, a l’avantguarda de la transformació digital urbana per al servici a la ciutadania».

En la pràctica, el desenvolupament d’Impuls VLCi millorarà els servicis que afecten el dia a dia de veïns, veïnes i visitants en diferents àmbits: mobilitat, sanejament, medi ambient, turisme… entre d’altres.

Entre les iniciatives, Fuset ha destacat, per exemple, la gestió intel·ligent dels residus urbans: s’actuarà sobre 237 contenidors (127 de vidre i 110 d’envasos lleugers) que seran dotats de dispositius remots que enviaran informació sobre el percentatge d’ompliment, visualització cartogràfica de l’estat dels contenidors, o temperatura, entre d’altres.

També es preveu disposar 60 unitats de controladors intel·ligents de l’enllumenat i 2.000 controladors de lluminàries en els pobles de València, que permetran minimitzar els temps d’avaries i alertar sobre els robatoris de coure en temps real.

Una altra de les aplicacions previstes es referix a la gestió del subministrament de l’aigua, mitjançant una nova aplicació de gestió del fons social per a llars en risc d’exclusió hídrica, i interconnexió dels sistemes d’informació de l’Ajuntament i Emivasa.

El projecte Impuls VLCi inclou 12 iniciatives

que impulsen València com a Ciutat Intel·ligent

També es dedicarà l’ajuda a la millora de la gestió de les places de mobilitat reduïda (425 places), de càrrega i descàrrega (125) i parades de taxi (126), que seran dotats amb dispositius de detecció passiva per a oferir informació en temps real mitjançant aplicació mòbil a les persones usuàries.

I de la mateixa manera, s’implementaran dispositius intel·ligents de captació de soroll per a aconseguir un monitoratge continu dels nivells sonors a la ciutat, amb l’objectiu d’incidir sobre les emissions provocades per la ciutadania.

La Oficina de Ciutat Intel·ligent

coordina les iniciatives de Impuls VLCi

La resta de les iniciatives fan referència a altres aspectes, com la creació d’una xarxa cívica local que permetrà la creació d’almenys 2.000 espais privats (microSites) per al seu ús per entitats i associacions.

O el sistema per al control i anàlisi de les condicions ambientals i estructurals del Centre Arqueològic de L’Almoina. O l’actualització de l’aplicació App València, entre altres fins a un total de 12 iniciatives.

 

L’Ajuntament assumix el 30% del finançament de les iniciatives, i la resta prové de fons europeus. El termini per a l’execució dels projectes ha d’estar conclòs l’any 2020, encara que diversos d’ells seran una realitat més prompte; fins i tot alguns, com la millora de la infraestructura de hardware dels serveis municipals d’Informàtica i Protecció Ciutadana, este mateix mes. I uns altres, com el projecte de residus, estarà llest en la pròxima primavera.