Skip to main content

Iniciatives com el Geoportal, l’AppValència o el portal València al minut posicionen València internacionalment

By 13 novembre, 2018juliol 16th, 2020

El «Sharing Cities Summit 2018», reuneix a Barcelona a 48 ciutats de tot el món per a reflexionar i compartir nous models de gestió basats en el progrés tecnològic que impacta en totes les àrees de la vida.

València participa en la Cimera de Ciutats Col·laboratives

En esta trobada s’analitzaran mesures innovadores com el Geoportal, impulsat per l’Ajuntament de València que, tal com ha explicat el regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, «compta amb la capacitat dels seus tècnics i la voluntat del Govern de la Nau per fer de la ciutat un referent de Smart City».

El Sharing Cities Summit reuneix alcaldes i vicealcaldes de ciutats líders de tot el món, i actors de l’ecosistema compartit, per a discutir com el creixement continu de les economies compartides impacta la vida i el desenvolupament econòmic de les ciutats.

Els participants abordaran les mesures innovadores que es poden prendre per a afrontar els diferents desafiaments i oportunitats, com la manera de diferenciar entre plataformes digitals, segons el model de col·laboració dels seus usuaris que s’aplique.

La Cimera d’enguany se centrarà en definir una Declaració de principis i compromisos per a una Ciutat Compartida, i estimularà la col·laboració concreta entre ciutats.

Declaració Conjunta

de Ciutats Col·laboratives

En esta cita, a més, signarà l’adhesió de la ciutat de València a la Declaració Conjunta de Ciutats Col·laboratives on els responsables públics dels grans nuclis urbans presents identificaran les oportunitats que donen les noves tecnologies, faran front comú als reptes i reivindicaran un nou marc de regulació de les plataformes digitals.

Entre les ciutats signatàries es troben, entre d’altres, Amsterdam, Barcelona, Madrid, Montreal, Nova York, París, Sao Paulo, Seül y Singapur.

progrés

tecnològic

A més de l’esmentat Geoportal, projecte que es troba a disposició de la ciutadania per oferir, en línia i a través d’un mapa, tota la informació geolocalitzada sobre els recursos existents a la ciutat, a la Fira de Barcelona, on té lloc la cimera, també es parlarà de l’AppValència o del portal València al Minut, altres dues ferramentes «amb què València es posiciona internacionalment», segons les paraules del regidor Pere Fuset, representant de la ciutat en esta cita mundial, que en 2017 es celebrà en Nova York i en 2016 en Amsterdam.

El regidor d’Administració Electrònica ha manifestat «el compromís de l’Ajuntament amb les noves tecnologies, com aliades per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania».