Skip to main content

Wifi4EU arriba als carrers de Natzaret i Sant Marcel·lí amb 6 nous punts de connexió segura i d’alta velocitat

By 20 desembre, 2021desembre 21st, 2021

Fuset ha explicat que se superen ja les 4.000 connexions diàries a esta xarxa europea amb què l’Ajuntament combat la bretxa digital als barris de València

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat la posada en marxa esta setmana de sis nous punts de connexió exterior al servici de wifi públic WIFI4EU, situats en els barris de Sant Marcel·lí i Natzaret, amb els quals València es continua consolidant com a referent en l’ampliació de la xarxa europea contra la bretxa digital.

Amb la inclusió en esta xarxa europea l’Ajuntament de València proporciona ja connexió a Internet gratuïta i d’alta velocitat en més de 300 equips distribuïts per dependències municipals, places i parcs, que ajuden a combatre la bretxa digital en els barris de la ciutat. Fuset ha recordat que amb esta estratègia “a València multipliquem per cent la velocitat de connexió pública passant dels 256 kbs habituals a un mínim de 30 megues tal com exigix el projecte europeu” i ha avançat que “malgrat la manca global de subministraments tecnològics continuarem creixent en els pròxims mesos amb nous equips situats als barris”.

Més de 4.000 connexions diàries a WiFi4EU

Estos nous punts, que s’han instal·lat gràcies al conveni Smart City subscrit amb la Diputació de València i l’existència de fibra òptica municipal, se situen ja en localitzacions exteriors permetent a ciutadania i visitants un ús quotidià i accessible d’esta xarxa europea, gratuïta, d’alta velocitat i segura. En concret, els sis nous equips s’han situat en dos punts del barri de Sant Marcel·lí i en un tercer espai de Natzaret. Així s’han situat dos nous equips en el Centre Social Sant Marcel·lí, que donen cobertura wifi a les zones enjardinades dels carrers Salvador Perles i Sòria; també altres dos equips en els exteriors de l’Espai Cultural Rambleta, oferint cobertura a diferents zones del parc de la Rambleta; els altres dos equips, també d’exterior, se situen en l’entorn del Centre Social de Natzaret, oferint una àmplia cobertura wifi en les places d’Aras de los Olmos i Aras de Alpuente.

Fuset ha explicat que amb els més de 300 equips que ja oferixen Wifi4EUsuperem ja les més de 4.000 connexions diàries i ens consolidem com la gran ciutat amb més punts de connexió per a plantar cara a la bretxa digital”. L’edil ha recordat que la ciutadania pot consultar tots els punts disponibles en l’àrea d’Agenda Digital del Geoportal, així com consultar els seus punts de connexió més pròxims en la secció “Prop de mi” de l’AppValència. Recentment, Smart City València va estrenar un portal de connexió en el qual la ciutadania pot trobar diferents recursos i eines digitals municipals, com el Geoportal o l’AppValència, una vegada s’ha identificat en la xarxa.