Skip to main content

València acredita la seua transformació digital per a rebre prop de 3 milions d’euros de fons europeus

By 25 novembre, 2021desembre 14th, 2021

El regidor Pere Fuset explica que les ajudes “es reinvertiran per a impulsar la transformació digital i plantejar nous projectes

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha anunciat hui que València serà beneficiària d’una primera ajuda de quasi 3 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation per a promoure la transformació digital de les administracions locals. Fuset ha confirmat que les delegacions d’Agenda Digital i Administració Electrònica estan ultimant ja la documentació per a rebre l’ajuda que el Ministeri de Política Territorial preveu per als municipis majors de 50.000 habitants i que en el cas de València, per la seua població, s’estima en un total de 2.925.534,26 d’euros.

Les subvencions, que formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea i conegut com NextGenerationEU, es destinaran a finançar projectes de modernització i digitalització en l’àmbit de les administracions locals. Estos projectes s’han d’emmarcar dins de les línies de l’Estratègia Digital 2025, el Pla de Digitalització de les Administracions Públiques 2021-2025 i altres accions de modernització dirigides al sector públic en les quals l’Ajuntament de València ja està treballant des de fa mesos.

Pressupost expansiu per a impulsar la transformació digital de la ciutat i plantejar nous projectes de modernització per a tots els serveis municipals

Fuset ha explicat que les bases de la convocatòria, publicada el 6 de novembre en el BOE i que abasten projectes realitzats entre 2020 i 2022, encaixen amb les inversions plantejades pel consistori per a la seua digitalització, i ha recordat que el procés de transformació digital de València “es va accelerar amb l’inici de la pandèmia, la qual cosa ens va permetre no sols mantindre l’activitat d’este ajuntament i tramitar milers d’ajudes a ciudadania i empreses quan més necessàries eren, sinó que també ens permet ara optar amb garanties a aquesta important convocatòria de fons europeus”. Així qüestions com la ciberseguretat, l’administració electrònica o la lluita contra la bretxa digital centraran el projecte presentat per l’Ajuntament de València per a ingressar els prop de 3 milions d’euros de l’ajuda prevista.

L’edil explica que en breu es remetrà el projecte al Ministeri de Política Territorial. La previsió és que efectuarà un pagament anticipat del cinquanta per cent de la quantitat concedida, mentre que el 50% restant s’abonarà una vegada presentada la documentació justificativa sobre les inversions realitzades.

Fuset ha avançat que una vegada aquesta ajuda s’incorpore a les arques municipals “es reinvertirà juntament amb la resta d’un pressupost expansiu per a impulsar amb enorme força la transformació digital de la ciutat i plantejar nous projectes de modernització per a tots els serveis municipals”. En este sentit l’edil d’Agenda Digital ha explicat que donada la configuració dels plans de resiliència enfocats a les administracions locals “és més que previsible que en els pròxims mesos s’atorguen altres ajudes similars a les que València optarà amb noves propostes ja en projecte, per a convertir-se en una administració més intel·ligent, sostenible, àgil, transparent i pròxima al ciutadà com contempla el projecte per la València intel·ligent que estem consolidant”.