Skip to main content

Smart City València renova més d’una quarta part dels ordinadors municipals per guanyar en agilitat administrativa i ciberseguretat

By 5 setembre, 2022setembre 15th, 2022

Fuset explica que el SeRTIC estima que el canvi augmentarà prop d’un 8% la productivitat del personal municipal

La renovació dels ordinadors ha tingut en compte demandes del personal municipal

L’Ajuntament de València haurà invertit, entre l’any 2021 i 2022, més d’1,3 M€ en la renovació del 25,86% del seu parc d’ordinadors, que actualment compta amb 4.367 equips, “per tal de millorar les eines digitals utilitzades pels empleats i empleades municipals”.

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha informat hui “d’esta ambiciosa renovació que és possible gràcies als fons europeus com els Next Generation que hem aconseguit els últims anys i és imprescindible per aprofundir en una transformació digital global que requerix ferramentes més àgils i més segures“.

Així mateix, el regidor ha donat a conèixer que —segons les estimacions realitzades pels tècnics del Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (SerTIC)—, “la renovació de prop d’un 26% dels ordinadors del parc municipal ens permetrà augmentar la productivitat del personal en un 7,78%, per eliminar la lentitud dels ordinadors més vells i lents“.

Transformació i digitalització dels servicis municipals

Des del SerTIC expliquen que per terme mitjà, un ordinador té una vida productiva d’uns 5 o 6 anys, i com que les aplicacions informàtiques estan en constant renovació, o bé es requereix més capacitat de procés a conseqüència dels softwares de ciberseguretat instal·lat en tots els ordinadors municipals, la renovació o actualització dels ordinadors deu ser progressiva. Esta renovació permetrà substituir així els centenars d’equips amb el sistema operatiu Windows 7, del qual ja no es publiquen actualitzacions de seguretat així com fer servir ferramentes de ciberseguretat més avançades i eficients.

D’altra banda, en esta renovació dels ordinadors s’han tingut en compte algunes demandes dels empleats i empleades municipals, sobre tot de les persones més majors. En concret, estos nous ordinadors venen equipats amb monitor de 27 polsades, la qual cosa facilitarà el treball de les persones amb dificultats visuals.

Fuset ha explicat que els ordinadors que es retiren s’utilitzen habitualment per a obtindre peces de recanvi o bé es donen a ONG’s atenent les diferents peticions rebudes on poden donar-li un ús final.