Skip to main content

Smart City València es compromet a prioritzar el treball contra l’exclusió digital de les persones majors

By 28 febrer, 2022març 9th, 2022

Fuset ha reivindicat la necessitat d’una atenció presencial combinada amb la simplificació de les ferramentes digitals

L’Ajuntament treballa per trencar les barreres d’accés a l’administració electrònica a les persones majors

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, s’ha reunit este dilluns amb Asunción Pérez Calot, defensora de les Persones Majors de la ciutat, per tal d’abordar l’accés del col·lectiu a l’administració electrònica dins de la ronda que manté amb diferents regidories i servicis municipals.

Fuset ha escoltat les reivindicacions de la defensora de les Persones Majors i li ha traslladat “l’absolut compromís de l’equip de Smart City València per prioritzar la lluita contra les bretxes digitals en el procés de transformació que esta encapçala dins de l’Ajuntament i, de manera especial, aquelles que afecten al col·lectiu de gent gran”. “És precís mantindre l’atenció presencial per garantir que ningú es queda exclòs en una transició que deu ser amable però també fer els màxims esforços perquè estes imprescindibles ferramentes digitals siguen fàcils, còmodes i accessibles per aquelles persones que vulguen pujar al tren de la tecnologia”.

garantir que ningú queda exclòs en la transició digital

En eixe sentit, Fuset ha presentat algunes de les iniciatives realitzades els últims temps en la seua àrea de treball, com ara la renovació del portal municipal i la seu electrònica, que just ara fa un any han simplificat la navegació web i han multiplicat les consultes i les instàncies tramitades. A més, ha avançat que el SerTIC “treballa ja en noves millores per fer-ho encara més fàcil a partir d’un exigent estudi d’usabilitat extern com a guia”.

L’edil s’ha mostrat disposat a treballar amb servicis com el de Societat de la Informació i Envelliment Actiu per trencar les barreres d’accés a les persones majors i ha avançat la voluntat de consolidar tallers centrats en dispositius mòbils com els relatius a l’AppValència, iniciats l’any passat als carrers “perquè la gent major puga ser ciutadania activa per comunicar incidències en la ciutat, fer gestions online de manera fàcil o accedir a la informació sense barreres”.

D’altra banda, Fuset també s’ha reunit novament hui, junt a la regidora de Benestar Social, Isabel Lozano, amb la directora general contra la Bretxa Digital, Maria Muñoz. Els edils han consultat les accions planificades per la Generalitat Valenciana en la matèria, molt especialment les relatives a la formació digital contra l’exclusió, i han plantejat vies de col·laboració perquè “la transformació digital a València siga una oportunitat i no un problema afegit garantint que l’accés siga universal, responsable i amable amb totes les persones”.