Skip to main content

La Seu Electrònica de València augmenta la seua compatibilitat amb tots els dispositius.

By 12 febrer, 2021febrer 17th, 2021

Fuset ha destacat l’augment dels servidors dedicats a la Seu Electrònica per a permetre un ús més ampli durant les pròximes setmanes coincidint amb les ajudes del Pla Resistir.

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat hui que, amb ànim de continuar millorant la compatibilitat amb tots els dispositius, s’ha realitzat amb èxit un canvi del certificat que la Seu Electrònica del consistori utilitza per a acreditar la seua identitat i securitzar les comunicacions de les persones que accedixen a ella.

Fuset ha explicat que este canvi cobra especial importància entre les persones usuàries de dispositius Apple (Mac, iPad, iPhone), perquè amb el nou certificat implementat ja no és necessari que realitzen cap configuració especial en els seus dispositius per a accedir als servicis que oferix la Seu Electrònica. “Ara qualsevol persona que utilitze dispositius Apple i necessite accedir a la Seu, tan sols requerirà obrir el seu navegador web i introduir l’adreça https://sede.valencia.es sense majors ajustos”.

Esta nova millora arriba setmanes després de la completa renovació de la Seu Electrònica del consistori duta a terme pel servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (SerTIC). La seu, una de les primeres a estar certificada en l’Esquema Nacional de Seguretat, ha millorat la navegabilitat i la facilitat d’ús d’esta finestreta única digital de l’Ajuntament que en temps de pandèmia ha registrat un notable creixement de persones usuàries duplicant en només un any les seues xifres i que des de 2015 ha multiplicat per 65 les instàncies tramitades.

augmenten els

servidors dedicats

Fuset també ha aprofitat per a explicar que des del SerTIC s’han augmentat els servidors dedicats a la Seu Electrònica per a permetre un ús més ampli durant les pròximes setmanes coincidint amb les ajudes del Pla Resistir. Així i tot des del SerTIC recorden que, atés que les bases de dades sempre tenen un topall de persones usuàries màxim interactuant simultàniament, és recomanable espaiar les peticions i no crear pics desmesurats que puguen generar problemes puntuals. En tot cas, afegixen que l’Ajuntament està interconnectat des de la passada primavera amb el Sistema Integral de Registres pel que, en cas de ser necessari, qualsevol persona usuària podria fer ús de centenars de seus alternatives interconnectades.