Skip to main content

La Plataforma VLCi converteix a València en la primera ciutat espanyola cent per cent intel·ligent

By 27 febrer, 2015juliol 16th, 2020

Ha sigut dissenyada per Telefónica per a col·locar a la nostra ciutat en l’avantguarda de l’anomenat open data o Govern Obert.

La alcaldesa afirma que és “un pas decisiu per a liderar el rànquing de Smart Cities en el món”

La plataforma digital VLCi, dissenyada per l’empresa Telefónica per encàrrec de l’Ajuntament de València, converteix a València en la primera ciutat espanyola cent per cent Smart, i obri enormes possibilitats, a través de l’anticipació i la innovació “per a la millora de la qualitat dels servicis públics que els ajuntaments oferim als ciutadans i també per a permetre reduirles despeses públiques i optimitzar l’eficiència i la gestió”, segons ha afirmat l’alcaldessa Rita Barberá en l’acte de presentació d’esta ferramenta de futur “per a qualsevol iniciativa que repercutisca en benefici de la ciutat, que cree riquesa i treball i que la faça més atractiva i competitiva”.

Per a la presentació en societat d’esta plataforma que gestiona 45 servicis municipals de forma intel·ligent i posa a disposició dels ciutadans tota la informació permanentment actualitzada, s’ha triat l’edifici de les Naus, una antiga instal·lació industrial adaptada a les noves necessitats la societat i al servici de la innovació tecnològica i l’emprendimient.

Kim Faura, director general de Telefónica a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, s’ha referit en la seua intervenció a cinc punts, el primer dels quals ha sigut l’asseveració que “València ja és una ciutat intel·ligent” on hi ha les millors possibilitats per al desenvolupament de servicis innovadors per part d’emprenedors locals.

Ha afegit que la plataforma elaborada per Telefónica és “tecnologia per a potenciar la intel·ligència; una plataforma per a l’ecosistema d’innovació de la ciutat”, i que “açò és només el principi, perquè eixa tecnologia ajudarà a fer que es comporte d’una manera encara més intel·ligent”.

“La plataforma VLCi contribueix a transformar la informació en coneixement i és una plataforma utilitzable pels gestors, pels ciutadans, per les universitats, per les empreses o pels emprenedors, una plataforma per a la gestió integral i intel·ligent dels servicis urbans i per a fer de la ciutat un lloc més habitable”. —ha conclòs.

anticipació

i visió de futur

L’Ajuntament de València, amb visió de futur, s’anticipa y fa un pas decisiu per a liderar el rànquing de Smart Cities en el món, amb una ferramenta imprescindible perquè abast els objectius a què aspira com a ciutat intel·ligent.

València ha sigut la primera gran ciutat europea que utilitza la tecnologia “fiware” —també coneguda com a internet del futur—, seleccionada per la Unió Europea com l’estàndard per a ser utilitzada en tot el continent.

estratègia de coneixement

sostenible i integrador

La plataforma desenvolupada per Telefónica col·loca a València a l’avantguarda de l’anomenat ‘Open Data‘ o ‘Govern Obert’, al recopilar els indicadors clau de la ciutat i també els de gestió dels servicis municipals, per a oferir-los de forma oberta i transparent als ciutadans, empreses i a la pròpia administració.

Ja en 2010 València va ser nomenada Ciutat de la Ciència i la Innovació, amb un Ajuntament que, gràcies a la Seu Electrònica, permet la realització del 95% dels tràmits administratius on line, amb el que això comporta d’optimització de recursos, ja que l’Administració Electrònica ha suposat un estalvi a l’any de fins a 100 milions d’euros.