Skip to main content

Smart City València aposta per la investigació obrint la seua plataforma digital a la Universitat de València

By 25 febrer, 2022març 1st, 2022

Fuset destaca la cooperació tecnològica amb la investigació i assenyala que redundarà en benefici de la ciutat i l’economia

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, s’ha reunit hui amb Joaquin Aldás Manzano, vicerector d’Estratègia, Qualitat i Tecnologies de la Informació de la Universitat de València, per tal d’oferir-li formalment a la institució acadèmica l’ús de la plataforma de ciutat de l’Ajuntament de València i les dades amb què es treballa des de l’Oficina Ciutat Intel·ligent. Fuset ha emmarcat esta nova via de cooperació en la voluntat perquè “Smart City València siga un projecte de ciutat i no només de l’Ajuntament perquè la transformació digital de València siga una realitat global que impulse la investigació i el desenvolupament sostenible”.

La Universitat de València podrà accedir així a un extens conjunt de dades anonimitzades dels servicis municipals i la ciutat que permetrà als diferents departaments universitaris ampliar notablement les seues capacitats i línies d’investigació, així com accedir a informació en temps real i dades d’actualització contínua de diversos àmbits com ara la mobilitat, el trànsit, l’enllumenat, la contaminació o la gestió dels residus de l’àmbit municipal. D’esta manera, ha assenyalat Fuset, “l’Ajuntament posa en mans de la Universitat de València l’accés immediat a un valuós conjunt de dades que podrà utilitzar per a la investigació i la transferència de coneixement i que també li obrirà noves portes de finançament com les referents a projectes europeus”.

col·laboració tecnològica dins de la filosofia de la gestió i explotació de dades col·laborativa

Esta col·laboració tecnològica s’emmarca dins de la filosofia de la gestió i explotació de dades col·laborativa, de manera que la informació que es genera des de l’administració municipal es posa a l’abast —sempre garantint la protecció de dades— d’investigadors i centres d’investigació públics per enriquir i augmentar el coneixement sobre què passa a la ciutat. En paraules de Fuset, “volem cooperar perquè els investigadors i les investigadores puguen utilitzar la plataforma digital en la important tasca de recerca des de la convicció que eixe treball redundarà en benefici de la ciutat, en la investigació i l’economia valenciana”.

L’acord, que el regidor ha qualificat de “molt positiu per a la ciutat”, ha sigut possible gràcies a la tasca que els servicis municipals venen treballant, liderats per l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, en la filosofia de la gestió de la dada, que suposa l’epicentre de les ciutats intel·ligents. Amb la nova formulació del contracte de plataforma urbana l’Ajuntament disposa de fins a sis instàncies addicionals per tal d’establir col·laboracions amb altres agents de la ciutat. Fuset ha recordat que l’ús de la plataforma urbana ha convertit València en un referent Smart City arribant fins i tot a liderar grups de treball internacionals en la matèria per assessorar a altres ciutats del món en l’explotació tecnològica d’eixes dades.