Skip to main content

L’ONU posa en relleu la transformació de València en “ciutat sostenible i intel·ligent”.

By 14 juliol, 2020juliol 31st, 2020

València és una de les tres ciutats del món que aconseguix la doble certificació ISO i ITU sobre desenvolupament sostenible.

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat hui que la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme especialitzat de les Nacions Unides (ONU) per a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) ha publicat els resultats de la certificació sobre la conversió de València en “Ciutat Sostenible i Intel·ligent”. Fuset ha apuntat que, amb esta iniciativa, en la qual ha treballat l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, “València es consolida com una de les primeres ciutats europees i del món que mesura de manera estandarditzada el seu avanç en els Objectius del Desenvolupament Sostenible com a Ciutat Intel·ligent”.

Fuset ha explicat que “els resultats obtinguts en l’estudi “Indicadors Clau d’Acompliment (KPIs) en el context de les ciutats intel·ligents i sostenibles i els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, permetran establir un nou marc de referència sobre la base de les millors pràctiques i normes estandarditzades que facilitarà la comparació amb altres ciutats i afavorir la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a València.

Els diferents informes publicats es recullen dins de la Iniciativa Units per Ciutats Intel·ligents i Sostenibles (U4SSC) impulsat per la UIT i amb la col·laboració de més de 16 agències de Nacions Unides que la secunden. La iniciativa U4SSC va celebrar el mes d’octubre passat a València la IX edició de la Setmana de les Normes Verdes i va anar també en eixe fòrum en el qual l’alcalde de València, Joan Ribó, va rebre de mans de Chaesub Lee, director de l’Oficina de Normalització de la UIT, el Certificat d’Implementació Satisfactòria de la United 4 Smart Sustainable Cities, els resultats de la qual es publiquen ara en este primer informe que permet mesurar el nivell de sostenibilitat i digitalització de València d’acord amb els millors estàndards internacionals.

Fuset ha explicat que la certificació de la UIT obtinguda se suma a una altra important fita relacionada “ja que València disposa des de 2016 de la certificació ISO 37120 amb nivell Platinum sobre desenvolupament sostenible a les ciutats, sent també la primera ciutat europea i la tercera a nivell mundial a aconseguir la Certificació ISO i ITU”. Una fita que València comparteix amb Dubai i Singapur.

Els resultats d’esta anàlisi es poden consultar ja en la web de la ITU ( on s’exhibeixen diversos documents) i dels apartats Snapshot, Verification Report i Factsheet:

SUBGRUP DE TREBALL ITU

El regidor, que ha felicitat l’equip tècnic municipal per este assoliment, ha indicat que “la certificació permet demostrar amb total transparència el compromís de València pels Objectius de Desenvolupament Sostenible i per una estratègia Smart City orientada a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

Fuset ha recordat també que precisament l’Oficina Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de València ha sigut recentment seleccionada per la ITU per a liderar un subgrup de treball internacional sobre la resposta Smart City a la pandèmia de la COVID-19, una responsabilitat que se suma a la coordinació del grup de treball global sobre plataformes de ciutat intel·ligent.