L’alcalde ha signat hui una declaració d’intencions per compartir informació i recursos SmartCity
València treballa per consolidar-se com a referent internacional de Smart City.
L’Ajuntament, la Generalitat i la Universitat Politècnica de València (UPV) han signat hui una declaració d’intencions per compartir informació i recursos, i desenvolupar solucions d’intel·ligència artificial per impulsar “una ciutat més neutra en carboni l’any 2030, resilient front al canvi climàtic, participativa en tots els temes i eficient“.
“I amb este impuls, València es reforçar, per consolidar-se com a referent internacional de SmartCity, una condició ens permetrà també optar a nous i importants fons europeus“, tal com ha manifestat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, després de signar este document i mostrar la potencialitat de la capital del Túria a la cap de la Unitat de Tecnologies per a Smart Communities de la Comissió Europea DG Connect, Cristina Martínez, que ha sigut testimoni de la firma.
Concretament, l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha signat la Declaració d’Intencions “L’aposta de València per la intel.ligència artificial en l’àmbit de les Smarts Cities”, junt amb el director general per a l’avanç de la societat digital, Juan Ignacio Torregrosa, i el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capilla. Tots ells han estat acompanyats de la cap de la Unitat de Tecnologies per a Smart Communities de la Comissió Europea DG Connect, Cristina Martínez.
treballar per a aconseguir el gran repte d’aplicar la intel·ligència artificial per comptar amb ciutats més eficients i sostenibles
L’alcalde, Joan Ribó, ha recordat que, actualment, l’Ajuntament utilitza eines d’intel·ligència artificial basades en la informació de la plataforma VLCi per a casos d’usos relacionats amb el compliment de l’Agenda Urbana 2030 com poden ser mobilitat i transport sostenible i eficiència energètica urbana per a la neutralitat climàtica. “La idea és utilitzar les noves tecnologies per a desenvolupar allò que volem”, ha afegit en explicar “nosaltres, per exemple, no fiquem sensors per fer-ho sinó per a ser més eficaços” “València vol ser la capital del sud de la Unió Europea, de la zona mediterrània, en la implantació de Smart City i de la intel·ligència artificial”, ha conclòs.
El rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capilla, ha mostrat la seua “satisfacció” per la col·laboració a l’hora de treballar per a aconseguir el gran repte d’aplicar la intel·ligència artificial per comptar amb ciutats més eficients i sostenibles, i ha fet valdre “el potencial que té la Politècnica en este àmbit”.
Per la seua banda, el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha explicat que este acord entre Ajuntament, Generalitat i UPV “és un pas més perquè SmartCity València siga un projecte global de ciutat que vaja molt més enllà dels murs del consistori”. “A les ciutats intel·ligents les administracions no competim sinó que cooperem, i a València volem fer-ho perquè la transformació digital siga una palanca clau per a la dinamització econòmica de la ciutat, la millora de la qualitat de vida ciutadana, l’eficiència dels servicis públics i la sostenibilitat”, ha manifestat, en reiterar que “amb este acord posem els pilars per a una col·laboració clau que ens consolide com a referent internacional en SmartCity que ens permeta a més a més optar a nous i importants fons europeus”.
En representació de la Generalitat, el director general per a l’avanç de la societat digital, Juan Ignacio Torregrosa, ha verbalitzat “el suport que l’administració autonòmica dona a la iniciativa de SmartCity que desenvolupa l’Ajuntament, per garantir els millors servicis a la ciutadania que, a més, també es podrà, empoderar amb les noves tecnologies a l’hora de prendre decisions”.
Per últim, la cap de la Unitat de Tecnologies per a Smart Communities de la Comissió Europea DG Connect, Cristina Martínez, que ha presenciat la signatura de la declaració d’intencions, ha considerat que esta iniciativa “recolza el seu treball a Europa i demostra que es poden utilitzar les noves tecnologies per a resoldre problemes concrets com la sostenibilitat“. També ha sol·licitat que “esta aposta per la digitalització i la intel·ligència artificial vaja acompanyada d’accions contra la fallida digital i la implicació de la ciutadania en estos projectes”.