Skip to main content

L’Ajuntament llança una campanya sobre la transformació de València en “Smart City” sostenible

By 23 novembre, 2020desembre 4th, 2020

Saber on hi ha aparcament lliure, trobar el contenidor més pròxim o accedir a 600.000 elements georeferenciats sobre València.

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha presentat este matí la nova imatge corporativa i la campanya de comunicació de “València, ciutat intel·ligent”.

En esta campanya, que eixirà al carrer a través de distints suports com MUPIS, xarxes o webs, el veïnat de la ciutat sabrà les múltiples utilitats de la plataforma “València, ciutat intel·ligent” des d’aparcar el cotxe a saber si el contenidor està ple, quan passarà el bus, disposar de wifi gratuït i ràpid o conéixer en temps real l’estat del trànsit, de la contaminació atmosfèrica o de l’estat de les platges.

Pere Fuset ha explicat que l’Oficina de Ciutat Intel·ligent permet disposar de milers de dades de la ciutat en temps real “per afavorir la presa de decisions no només de les administracions públiques sinó també de la ciutadania”. Les dades poden consultar-se a través de la web smartcity.valencia.es i de l’aplicació gratuïta Appvalència. Els seus múltiples usos poden conéixer-se mitjançant la campanya que hui ha presentat l’Ajuntament de València.

El regidor ha manifestat que la campanya “vol posar en valor la transformació digital de la qual València és un referent en un moment en què la crisi de la covid-19 ha pegat un acceleró a la digitalització”. En este sentit, Fuset ha afirmat que “hem de convertir la crisi en una oportunitat per avançar en la transformació digital de la ciutat i per aconseguir que eixa transformació digital no deixe ningú enrere”.

La campanya ha estat dissenyada per l’agència de comunicació i disseny “Estudio Menta”. El dissenyador Raül Climent ha explicat que “hem volgut fugir de les imatges tòpiques i apostar per una campanya conceptual i abstracta pensada per a mitjans digitals”.

Aparcament intel·ligent,

sense pegar més voltes.

Així, Fuset ha anunciat que, molt prompte, València disposarà de mil places d’aparcament monitoritzades. Es tracta d’un projecte pilot per a zones de càrrega i descàrrega, parades de taxi o places de mobilitat reduïda que permetrà saber on hi ha places d’aparcament lliures en temps real.

Autobusos

amb sensors ambientals

En matèria de mobilitat, València instal·larà també sensors en 44 autobusos de l’EMT que transmetran informació en temps real sobre la qualitat de l’aire, la temperatura, la humitat o el soroll existent. Són 44 estacions de medició mòbils ja que es desplaçaran per tots els barris de la ciutat.

WiFi gratuït

i un 100% més ràpid

València disposarà abans que acabe l’any de 100 punts de WiFi gratuït i un 117% més ràpid que l’actual. Fins ara, només existeixen 40 punts, però, abans que acabe l’any, la xarxa s’estendrà a unes altres 60 ubicacions, com places, jardins, platges i edificis municipals. Segons Fuset “es tracta de combatre la bretxa digital i faclitar l’accés a internet de tota la població”.

Edificis

intel·ligents

Igualment, la campanya convertirà en intel·ligents 194 edificis municipals. Museus, escoles, mercats o instal·lacions esportives informaran de la qualitat de l’aigua de les piscines municipals, monitoritzaran el seu consum d’energia i permetran reservar una pista per a fer esport o comprar abonaments.

Contenidors que avisen

quan estan plens.

D’altra banda, els pobles de València disposen ja d’una campanya pilot que controla els contenidors grocs i verds de plàstic i vidre, respectivament. Els sensors permeten saber el grau d’ocupació dels contenidors i reforçar el seu buidatge i neteja. La idea és que el projecte pilot s’estenga a altres zones.

Totes les dades,

carrer a carrer

“València, ciutat intel·ligent”, mitjançant el seu Geoportal, disposa també de 600.000 elements georeferenciats existents en la ciutat de València i que es poden localitzar carrer a carrer. El regidor d’Agenda Digital ha afirmat que “oferim una poderosa ferramenta de consulta per a tota la ciutadania absolutament transversal ja que afecta totes les àrees de gestió”.