Pere Fuset destaca “el benestar de la ciutadania com l’epicentre en què convergixen totes les polítiques relacionades amb la digitalització”
La XXIII edició dels Premis i la Nit de les Telecomunicacions Valencianes comptaran amb el suport de l’Ajuntament de València. Este dijous es coneixeran els guardons a empreses i professionals arran de la trobada del jurat, del que formarà part com a vicepresident el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset. “A València estem apostant per la digitalització amb moltes iniciatives que tenen un denominador comú, un epicentre, que és el benestar dels veïns i veïnes de la nostra ciutat”, ha explicat.
Per eixa aposta compartida l’Ajuntament de València farà costat un any més a esta iniciativa que pretén conscienciar a la societat de la importància de les tecnologies digitals i de la gestió del coneixement en l’evolució del nostre territori, fent costat així al teixit empresarial valencià en la seua expansió. A més, ho fa posant l’accent en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) instant les empreses més rellevants del sector a indicar les claus que han de ser tingudes en compte per a assolir els 17 ODS en 2030 i posant en valor el paper clau de les telecomunicacions en eixa consecució.
conscienciar a la societat de la importància de les tecnologies digitals
Els guardons reconeixeran els millors treballs de fi de màster i de grau en enginyeria de telecomunicació, la persona destacada del sector, l’empresa jove o emprenedors, l’empresa rellevant i l’administració pública o organització sense ànim de lucre que impulse les TIC. Entre les consideracions que es valoraran hi haurà les trajectòries, les fites o l’interés industrial, les innovacions o les possibilitats de materialització dels diversos projectes.
Juntament amb Fuset el jurat el conformen: el director general d’Avanç per la Societat Digital de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa, com a president; el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de la UPV, Héctor Esteban, com a secretari i altres huit vocals.
Fuset ha recordat que la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme especialitzat de les Nacions Unides (ONU) per a les tecnologies de la informació i la comunicació ja va fer públics els resultats de la certificació sobre la conversió de València en ‘Ciutat Sostenible i Intel·ligent’, “consolidant València com una de les primeres ciutats europees i del món que mesura de manera estandarditzada el seu avanç en els ODS com a Ciutat Intel·ligent“.