Skip to main content

València se suma a 30 ciutats de set països en la seua aposta per fiware com a estàndard per a Smart Cities

By 17 març, 2015juliol 16th, 2020

Les urbs firmants col·laboraran en la definició de models d’estàndard per a la gestió de dades obertes.

Les úniques quatre ciutats espanyoles en este acord internacional són València, Santander, Màlaga i Sevilla.

La ciutat de València, junt amb altres trenta ciutats d’Espanya, Finlàndia, Dinamarca, Bèlgica, Portugal, Itàlia i Brasil s’ha sumat a la iniciativa “Open & Agile Smart Cities (OASC)” que té com a objectiu fomentar l’adopció de principis comuns per a transformar les urbs en motors de creixement i innovació.

“La presentació de hui és un exemple de com, una vegada més, València ha demostrat tindre eixa visió de futur pròpia de les Smart Cities a l’implementar FIWARE en la seua Plataforma València Ciutat Intel·ligent (VLCi), sumant-se a moltes altres urbs que actualment lideren en panorama internacional de les Ciutats Intel·ligents”, ha afirmat la Regidors d’Ocupació, Innovació i Projectes Emprenedors, Beatriz Simón.

De fet, la iniciativa “Open & Agile Smart Cities” que s’hui es presenta en la Fira CeBIT en la ciutat alemanya de Hannover, té com a finalitat instaurar l’ús dels estàndards de FIWARE per a fomentar així el desenvolupament d’aplicacions i solucions per a les smart cities.

Simón ha explicat que l’objectiu d’este important acord internacional és fomentar que les ciutats adopten una API estàndard de codi obert implementada en FIWARE, és a dir, un llenguatge comú destinat a resoldre de forma senzilla la recol·lecció, publicació, consulta i subscripció de la informació per a totes les ciutats.

D’esta manera, “totes les urbs implicades col·laborarem en la definició de models d’estàndard comú per a la gestió de dades obertes. Ací València pot aportar la seua experiència ja que estem en l’avantguarda de l’Open Data a l’haver recopilat els indicadors clau de la ciutat per a oferir-los de forma oberta i transparent als ciutadans, empreses i a la pròpia administració” ha subratllat l’edil.

Este aspecte és de summa importància ja que, com ha explicat Jarmo Eskelinen, GALL de Forum Virium Hèlsinki “Des del punt de vista d’un desirresistible una sola ciutat no suposa un mercat prou gran, per això és important que diferents ciutats de distints països o continents adopten uns estàndards comuns, conformen un mercat en què un desirresistible sí que pot començar a invertir”.

Ciutats intel·ligents

d’Europa y Brasil

València, Santander, Màlaga, Sevilla a Espanya; Hèlsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu i Turku a Finlàndia; Copenhaguen, Aarhus i Aalborg en Dinamarca; Brussel·les, Gant i Anvers a Bèlgica; les portugueses Porte, Lisboa, Fundão, Palmela, Penela i Águeda; Milà, Palerm, Lecce a Itàlia; i les brasileres Olinda (Recife), Anapólis (Goiás), Porte Alegre (Rio Gran do Sul), Vitòria (Espírito Sant), Tossals de Tocantins (Tocantins) i Taquaritinga (São Paulo), totes elles són les ciutats compromeses a adoptar estos estàndards.

FIWARE

accelerator programme

Al setembre del 2014, la Comissió Europea va llançar el FIWARE Accelerator Programme, a través del qual destinava 80 milions d’euros a empreses i emprenedors que desenvoluparen els seus projecte amb la tecnologia de FIWARE. Per a este ambiciós projecte, es va seleccionar a setze incubadores de negoci. La primera convocatòria ha demostrat que el programa ha sigut un èxit i ha arreplegat més de 3.200 projectes presentats, entre els que es va seleccionar als primers 500.