Skip to main content

L’Ajuntament presenta el portal València al minut, amb informació en temps real

By 2 maig, 2017juliol 16th, 2020

Ciutadania i empleats públics disposen d’una nova ferramenta amb informació sobre la ciutat en temps real, el portal València al Minut, una extensió del web municipal, que arreplega informació geolocalitzada sobre nombrosos àmbits d’interés per a la vida quotidiana i per a la presa de decisions.

En l’adreça web www.valencia.es/valenciaalminut, arreplega dades de l’EMT, Valenbisi, aparcaments, climatologia i notícies.

Des del nombre de bicicletes disponibles i borns lliures en una estació de Valenbisi, passant per les dades del portal de Transparència de l’Ajuntament, la informació meteorològica detallada de les diferents àrees urbanes, o quants minuts falten per a l’arribada d’un autobús urbà a determinada parada, entre altres dades, el nou portal aspira a convertir-se en una ferramenta útil i eficaç en el dia a dia dels veïns i les veïnes de la ciutat.

Així ho ha explicat este matí el regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, que ha presentat el nou portal acompanyat pel cap del Servici Municipal de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Ramón Ferri, i per l’analista en cap del Projecte TIC del servici, Eloy Bonilla.

El nou portal funcionarà com un tauler d’anuncis i d’informació interactiva, “on tant la ciutadania com els treballadors i treballadores de l’Ajuntament podran consultar dades en temps real sobre les àrees de més interés, com ara mobilitat sostenible, benestar social, sostenibilitat mediambiental i la mateixa governança del consistori”, en paraules del regidor. La iniciativa s’engloba en l’estratègia municipal València Ciutat Intel·ligent, i perseguix dotar la ciutadania de més informació sobre els servicis municipals i sobre la ciutat.

Tal com ha assenyalat el regidor Fuset, València al Minut “respon a la prioritat del Govern de la Nau en la seua aposta per la transparència, que considerem la millor ferramenta per a oferir els millors servicis”. El portal es recolza per al seu funcionament en els desenvolupaments tecnològics del mateix Ajuntament.

agenda

notícies

xarxes socials

A més de la informació sobre el temps atmosfèric, estat del trànsit o aparcaments, s’inclouen també dades d’importància socioeconòmica, com l’evolució de l’ocupació o les dades de la desocupació (en període mensual i trimestral), l’agenda cultural municipal i tots els comptes d’usuari de xarxes socials municipals, que s’actualitzaran de manera instantània. També actualitzades, les notícies de la ciutat.

informació geolocatlizada

en temps real

La informació s’oferix en un pla sobre el qual s’apliquen diverses capes per a conéixer diferents realitats en temps real. Cada mapa inclou una llegenda amb el significat de la simbologia utilitzada, i el disseny del portal s’ha realitzat perquè puga ser perfectament utilitzat en dispositius mòbils. “Estic convençut que serà una ferramenta de la màxima utilitat per als valencians i les valencianes”, ha assegurat el regidor d’Administració Electrònica.

Fuset ha conclòs la seua intervenció anunciant que “este nou portal és un avanç del que es presentarà en unes setmanes, un projecte molt més ambiciós, que també localitzarà sobre el mapa moltíssima informació d’interés per a la ciutadania”.