L’Oficina de Ciutat Intel·ligent impulsa una nova web municipal coronavirus.valencia.es que acoste a la ciutadania tota la informació relativa a les ajudes aprovades pel govern local per a atenuar la crisi generada pel coronavirus. En aquest nou portal també s’informa dels servicis municipals que s’estan reforçant per a donar resposta a les necessitats de la població.

La web està desenvolupada pels tècnics municipals de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent amb la tecnologia i la col·laboració d’ESRI, empresa tecnològica de l’àmbit SmartCity, que possibilita diversos projectes de geolocalització de l’Ajuntament de València dins de l’estratègia de ciutat intel·ligent.

Proyecto

Web Municipal COVID 19

Servicio

Oficina de Ciutat Intel·ligent · SerTIC

INFORMACIÓ DIARIA

DE LA SITUACIÓ DE LA CRISI

Des d’aquest portal els visitants poden rebre informació puntual, des d’un únic lloc, sobre qualsevol temàtica relacionada amb la pandèmia i la situació excepcional sorgida per la declaració de l’Estat d’Alarma a nivell regional i nacional.

També s’ha incorporat un panell d’evolució del Covid19, que, a partir de la tecnologia d’ESRI amb les dades facilitades diàriament per la Conselleria de Sanitat, permet observar, mitjançant diverses gràfiques, les diferents corbes i comparatives i mapes de l’evolució d’aquesta crisi sanitària, incloent els casos positius detectats, les víctimes mortals, les xifres de persones hospitalitzades així com les que van rebent l’alta. És un element que ha anat en constant evolució.

INFORMACIÓ ÚTIL

SOBRE LA DESESCALADA

El contingut d’aquest apartat, pel qual la ciutadania ha demostrat molt d’interés, amb un important augment de les visites amb cada canvi de Fase, ha anat evolucionant, recopilant tant informació dels successius canvis de la desescalada, els trams horaris per a eixides, guies d’obertures de comerços, recomanacions, horts urbans, etc.

RECURSOS

Una de les seccions més completa i amb major ràtio d’actualitzacions i canvis, amb informació de més de 35 servicis municipals.
Telèfons municipals d’ajudes i enllaços a les seccions: ajudes a les empreses i autònoms, a l’ocupació, prestacions socials, ajuda psicològica, ajudes en matèria d’habitatge, farmàcies i informació del coronavirus.

QUADRES DE

CIUTAT

Aprofitant les funcionalitats de la Plataforma VLCi s’han mostrat públicament una sèrie de gràfiques a manera de xicotet extracte dels quadres de comandament Smart City amb informació rellevant de l’estat de la ciutat de València durant l’estat d’alarma per Covid-19 en matèries com la mobilitat, la gestió de residus urbans, la contaminació i el consum d’aigua. Aquest tipus d’informació permet monitorar la situació i prendre decisions basant-se en informació diària de la ciutat.

ACTUALITAT

La secció d’actualitat, en incloure les publicacions que el servici d’informació de l’Ajuntament ha anat difonent en el seu web i en xarxes socials i les notícies, és uns dels elements d’informació al ciutadà més immediat.

A PROP DE MI

Aquest element, que és un extracte del Geoportal, va permetre, en un primer moment, mostrar en el mapa una sèrie de capes de de localitzacions georeferenciadas d’interés per a la ciutadania, com a farmàcies, centres de salut, hospitals, policia i gasolineres.

A partir de l’anunci de la desescalada es va afegir una funcionalitat nova, A prop de mi 1 quilometre, mitjançant la qual, l’usuari o usuària pot realitzar un radi des del seu domicili per a veure fins on pot passejar.