Skip to main content

València obri la seua nova estratègia Smart City a la ciutadania i al sector tecnològic

By 19 juliol, 2022agost 8th, 2022

Fuset: “La tecnologia ha de ser la palanca habilitadora per aconseguir el benestar ciutadà i els objectius de ciutat i no un problema afegit”

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha presentat hui l’Estratègia València Ciutat Intel·ligent VLCi en un esdeveniment realitzat en les dependències municipals de Tabacalera, que ha tingut la participació de diversos servicis municipals, altres ens públics i empreses del sector a les quals se’ls ha convidat a sumar-se a un procés de cocreació per determinar definitivament l’estratègia Smart City València.

En la sessió, el personal tècnic de l’Oficina Ciutat Intel·ligent ha presentat l’actualització de l’estratègia que, segons ha avançat Fuset, “serà la guia de la transformació digital de València en els pròxims anys i del suport tecnològic perquè la ciutat aconseguisca els seus propis reptes i objectius”. L’estratègia es basa principalment en la millora en la connectivitat, el suport i la consolidació d’una correcta infraestructura de dades, l’element central de la Plataforma VLCi, els servicis Smart Citizen enfocats a la ciutadania, la innovació i la digitalització i l’estructura de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, com a equip de suport transversal a la transformació dels serveis municipals de la ciutat.

En este primer document s’ha definit el model smart city per a València i la seua transformació digital associada per a aconseguir una ciutat més digital, sostenible, accessible i intel·ligent, incorporant les noves tecnologies i les solucions més innovadores aplicables a totes les àrees de l’Ajuntament.

L’edil ha recordat que la Regidoria d’Agenda Digital i Administració Electrònica de l’Ajuntament de València porta anys treballant en matèria de sostenibilitat i transformació digital amb l’objectiu de millorar la qualitat dels serveis municipals i la vida de la ciutadania i ha destacat que “València és una referència en diversos projectes internacionals com els de les agències de l’ONU, però volem ser profetes en la nostra terra i fer partícep la societat valenciana d’esta nova estratègia”.

Identificant les millors pràctiques i factors d’èxit, s’ha realitzat un estudi, nacional i internacional, de les millors pràctiques per abordar el procés de transformació i estratègia de Ciutat Intel·ligent. En el desenvolupament de l’estratègia s’han identificat, entre d’altres iniciatives estratègiques, la innovació a la ciutat, l’analítica dels serveis municipals, l’adopció i posada en marxa de bessons digitals, el desplegament i desenvolupament de la internet de les coses, la millora d’arquitectura i models de dades de ciutat, la connectivitat i la transformació digital dels servicis municipals.

Fuset ha manifestat que “les tecnologies són una palanca i una eina habilitadora per a aconseguir objectius de ciutat com convertir i consolidar València com una ciutat climàticament neutra, avançar en la sostenibilitat i l’eficiència i ampliar el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania”. Per això, ha indicat, “han de ser part de la solució i no un problema afegit”. Així, s’ha marcat com a objectiu “que la tecnologia siga útil també en assumptes socials i d’igualtat, reduir la bretxa digital existent i oferir a la ciutadania una millor gestió i servei de la manera més fàcil i accessible”.

El procés de cocreació ara encetat està obert als diferents serveis municipals, els agents socials i tecnològics de la ciutat, així com al conjunt de la ciutadania i a qualsevol col·lectiu que tinga interés a realitzar aportacions sobre l’Smart City del present i el futur.

Podeu accedir a la descàrrega del document, realitzar les aportacions i obtindre més informació de l’Estratègia València Ciutat Intel·ligent VLCi en la pàgina web especialment habilitada per a això: https://smartcity.valencia.es/plan-estrategico-valencia-vlci/.