Skip to main content

L’Ajuntament impulsa la transformació digital del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França amb l’extensió de fibra òptica

By 24 octubre, 2021octubre 28th, 2021

Fuset: “Amb este projecte obrim un gran ventall de possibilitats Smart City per al barri, oferim nous servicis a la ciutadania i incidim en el camí cap a un barri més intel·ligent, eficient i sostenible

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat l’impuls d’un projecte per dotar d’una infraestructura de telecomunicacions a tota la zona del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França. “L’extensió de la fibra òptica municipal pel barri permetrà avançar en la seua transformació digital, implementant solucions tecnològiques als edificis municipals, dotant-lo d’enllumenat intel·ligent i permetent que la façana marítima de València dispose de wifi gratuït i d’alta velocitat”, ha exposat Fuset com a algunes de les concrecions d’esta iniciativa.

El projecte sorgix per donar resposta a la necessitat de dotar el barri d’una estructura tècnica coherent a la xarxa de telecomunicacions i permetre així la connectivitat entre els diferents edificis públics que la conformen, que donen servici a la ciutadania i que s’afegiran a la xarxa municipal existent. Eixa estructura dissenyada permetrà ampliacions futures i que es dote de servici wifi municipal diverses zones amb rellevància econòmica, així com de sensors, oferta de connectivitat i servicis intel·ligents en els espais públics i els edificis municipals.

 La connectivitat és clau per a l’èxit de les ciutats intel·ligents

Amb este projecte s’obrirà un gran ventall de possibilitats Smart City per al barri que oferiran nous servicis a la ciutadania i incidiran en el camí cap a un barri més intel·ligent, eficient i sostenible”, ha afirmat Fuset sobre una iniciativa que s’emmarca en la convocatòria d’expressions d’interés per a beneficiaris potencials d’ajuda en el marc de l’EDUSI d’este barri dels Poblats Marítims.

Fuset ha explicat que la connectivitat és clau per a l’èxit de les ciutats intel·ligents i esta ha de ser ràpida i contínua. La interconnexió pot redundar en un estalvi de costos i una eficiència major gràcies a compartir recursos. Com a punt de partida hi haurà el desplegament de fibra òptica per unir set edificis municipals del Cabanyal. També es dotarà de wifi eixos edificis i la façana costera. Tot, tenint en compte l’afecció mínima per al patrimoni arquitectònic del barri, motiu pel qual es prioritzaran canalitzacions ja existents.