Skip to main content

València, finalista dels premis IDC Smart Cities & Communities amb el portal coronavirus.valencia.es

By 11 desembre, 2020desembre 17th, 2020

El regidor Pere Fuset destaca que
València es consolida com un referent de la transformació digital

El jurat dels premis IDC Smart Cities & Communities, que lliura la consultora IDC, ha designat la ciutat de València com a finalista en la categoria “seguretat pública basada en dades” per incloure la tecnologia com a eina per millorar l’agilitat i la col·laboració en resposta a la pandèmia COVID-19. L’organització ha valorat tant la gestió de les dades com l’ús que se’ls ha donat durant la crisi.

Des de l’organització valoren que “en els últims dos anys, moltes ciutats europees i d’Àsia Central han començat a adonar-se’n dels resultats en qualitat de vida, prosperitat econòmica i resiliència que prometien les inversions en ciutats intel·ligents. Estes inversions han permés que tots els residents hagen gaudit dels seus beneficis. Les ciutats intel·ligents han aconseguit oferir respostes ràpides i estendre aqueixes respostes a tota la ciutadania”.

Segons el jurat, és el cas de València amb el seu portal coronavirus.valencia.es, que ha unificat i gestionat totes les dades sobre la pandèmia a la ciutat de València en una única finestra.

la tecnologia,

una aliada per millorar

la qualitat de vida

La tecnologia usada per l’Ajuntament ha utilitzat les eines de la plataforma VLCi Smart City, que recopila i consolida totes les dades existents en els serveis d’informació municipal, com a població, cicle integral de l’aigua, mobilitat, seus electròniques, edificis municipals així com sensors ambientals de soroll, càmeres de control de trànsit o control de la il·luminació, entre d’altres.

El portal coronavirus.valencia.es és un instrument d’informació i suport a la ciutadania així com de manteniment dels serveis municipals i de coordinació de les emergències a través del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL).

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha destacat “el nou reconeixement internacional de la proposta de la ciutat de València, que és considerada una de les tres millors iniciatives intel·ligents de tota Europa i Àsia central”. Fuset s’ha mostrat molt satisfet perquè “València es consolida com un referent de transformació digital i això comportarà un nou estímul per a continuar treballant”. Segons el regidor, “la tecnologia serà una aliada per a millorar la qualitat de vida dels valencians i valencianes”.