Skip to main content

València exposa la seua estratègia Smart City davant 150 ciutats de tot el món

By 6 novembre, 2020novembre 9th, 2020

L’Oficina de Ciutat Intel·ligent ha intervingut hui en l’Open & Agile Smart Cities que enguany es realitza de manera virtual.

L’Oficina Municipal de Ciutat Intel·ligent ha intervingut este divendres en el fòrum internacional de l’Open & Agile Smart Cities, OASC, la xarxa internacional de ciutats intel·ligents centrada en la implementació, amb ús de plataformes obertes i enfocades a la participació ciutadana «a la qual hem sigut convidats per a contar la nostra experiència i visió de futur», segons ha explicat el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, qui ha destacat que esta presència «ens consolida com un referent internacional de transformació en ciutat intel·ligent i sostenible».

La reunió s’ha realitzat de manera virtual per les restriccions derivades de la crisi sanitària internacional. Durant la trobada també s’ha explicat el paper que desenvolupa la United for Smart & Sustainable Cities (U4SSC)  impulsada per la ITU i altres agències de l’ONU i en la qual València lidera grups de treball internacional sobre l’ús de plataformes de ciutat intel·ligent i la resposta Smart City a la crisi del coronavirus. En la trobada els tècnics de l’OCI han incidit a destacar l’oportunitat de l’intercanvi de bones pràctiques per a afavorir a les urbs de tot el món i han aprofitat per a explicar el projecte coronavirus.valencia.es, seleccionat com a bona pràctica digital en la lluita contra la pandèmia per la ITU i la Comissió Europea.

València

referent

internacional

La intervenció l’Oficina de Ciutat Intel·ligent de València de l’Ajuntament de València ha versat sobre la utilitat de les tecnologies de la informació i la comunicació i els elements de les Smart Cities, així com les eines que disposa la ciutat per a gestionar d’una manera més eficient i eficaç la crisi de la Covid-19 i avançar cap a una major sostenibilitat.

Durant la presentació i posterior diàleg, també s’ha exposat l’evolució de l’Oficina Smart City València, pionera en les administracions locals, així com les solucions que es presten a la ciutadania, l’ús de la Plataforma de Ciutat per a integrar diferents servicis municipals, i altres eines digitals que faciliten la presa de decisions per part dels gestors municipals i una comunicació fluida amb la ciutadania.

Pere Fuset ha subratllat que «amb participacions internacionals com esta, reforcem la projecció de València com Smart City i continuem enriquint la nostra estratègia en un moment en què la digitalització és una clau imprescindible per a eixir reforçats de la crisi».