Skip to main content

L’Ajuntament dona suport a la Nit de les Telecomunicacions, que se celebra dijous 26 de maig

By 4 abril, 2022abril 12th, 2022

València reivindica “la importància de les telecomunicacions” i celebra “la seua aportació per a ajudar a les persones”

La 24 edició dels Premis i la Nit de les Telecomunicacions Valencianes se celebra el 26 de maig

València acollirà dijous 26 de maig la 24 edició dels Premis i la Nit de les Telecomunicacions Valencianes, una cita que, amb el suport institucional de l’Ajuntament de València, reunirà més de 400 professionals. En esta trobada, en el qual es donarà veu a les empreses més rellevants del sector per a indicar claus i estratègies per a reduir la bretxa digital, “també es valorarà l’esforç realitzat des de les Administracions Públiques, entitats i empreses TIC, per a avançar en la digitalització de la societat, aportant valor a tots i sense deixar a ningú arrere”, tal com ha explicat hui el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset.

El lema triat enguany per a la celebració d’esta trobada, ‘Persones digitals, persones connectades, reduint la bretxa digital’, demostra –en paraules del regidor- que les telecomunicacions, que han prestat un servici importantíssim durant la pandèmia, es consoliden com un element imprescindible per a ajudar a les persones”.

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, juntament amb el degà del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions de la Comunitat Valenciana (COITCV), Sergio Riolobos, ha informat hui d’esta trobada, “la més important del sector de les telecomunicacions i les tecnologies digitals avalat pels resultats de les 23 edicions anteriors, que han registrat un rotund d’assistència i sempre a l’avantguarda de l’actualitat tecnològica”.

24 edició dels Premis i la Nit de les Telecomunicacions Valencianes

Des de l’Ajuntament de València donem suport a un any més esta iniciativa que pretén conscienciar a la societat de la importància de les tecnologies digitals i de la gestió del coneixement en l’evolució del nostre territori, fent costat així al teixit empresarial valencià en la seua expansió”, ha afegit Pere Fuset, qui ha confiat “que, cada vegada, es desperten més vocacions, també femenines, per a contribuir en el desenvolupament d’este sector”.

Com en anteriors edicions, esta cita, organitzada per l’Associació Valenciana d’Enginyers de Telecomunicació, reunirà professionals, representants d’instituts tecnològics, universitats, organismes públics, institucions i altres entitats participants. Pel que respecta a les dates, el regidor ha detallat que el 26 abril es tanca el terme per a rebre propostes d’empreses patrocinadores, i el 5 de maig el de la presentació de candidatures. Les propostes per als premis podran ser realitzades per qualsevol dels ens que participen en l’acte. Finalment, el jurat es reunirà del 9 al 12 de maig, i el 26 de maig se celebra el lliurament de premis i la Nit de les Telecomunicacions.

El dia 26 al matí se celebrarà un acte en la sala d’actes Cubo Azul de la Universitat Politècnica, xarrades d’experts amb un enfocament divulgatiu per a acostar els avanços tecnològics al públic; i a la nit, a partir de les 20 hores, en l’Hemisfèric es realitzarà el lliurament de reconeixements.

Els premis s’entregaran en diferents modalitats: Millor TFM i TFG en Enginyeria de Telecomunicació; Persona destacada del sector; Empresa Rellevant; Empresa jove o persona emprenedora; Administració Pública o Organització impulsora de les TIC; i Teleco Honoris causa.

El degà del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions de la Comunitat Valenciana (COITCV), Sergio Riolobos, ha indicat que el lliurament d’estos premis i la celebració de la Nit de les Telecomunicacions, en general, “és un exemple que quan se sumen esforços el resultat és beneficiós per a totes les persones”.

Entre alguns exemples per a demostrar la utilitat de les telecomunicacions, ha citat la de cuidar a majors, la de connectar zones rurals o la de col·laborar en la situacions de conflicte”. “Per tota la contribució que suposen per al desenvolupament de societat digital i de connectar persones, totes les propostes que opten a estos premis mereixen tot el nostre respecte”, ha conclòs.