Skip to main content

València fa un pas més en l’estratègia de ciutat intel·ligent ampliant i millorant la cobertura de la seua xarxa wifi

By 27 agost, 2019juliol 16th, 2020
Accés wifi València

És un nou pas en l’estratègia de València com a ciutat intel·ligent, que passa per ampliar i millorar la cobertura de la seua xarxa wifi, estendre-la i posar-la a l’abast de tots i totes.

El regidor i vicealcalde, Sergi Campillo, rep el xec de 15.000 euros de Wifi4EU per a instal·lar equips públics a la plaça de l’Ajuntament i la zona marítima.

Després de rebre este matí al seu despatx el xec de 15.000 euros d’ajuda que ha concedit a València la Unió Europea a través de la iniciativa Wifi4EU, el regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha reiterat la voluntat del Govern del Rialto d’anar desplegant servicis de punts wifi d’accés a internet gratuït per a la ciutadania per tota la ciutat. De moment, amb esta ajuda europea es podrà oferir este servici a la plaça de l’Ajuntament i la zona marítima de València.

«És una ajuda de 15.000 euros que concedeix la Unió Europea per a desplegar servicis de punts wifi d’accés a internet per a la ciutadania. València ja havia fet un treball molt important en eixe sentit i en els edificis municipals hi ha accés gratuït per a la ciutadania i per als treballadors públics. Ara es tractava d’eixir al carrer per a poder oferir també este servici», ha assenyalat el vicealcalde, Sergi Campillo.

«A València ja tenim alguns punts d’accés gratuït a la xarxa wifi, el que passa és que estava molt limitat per una normativa molt estricta del govern central», ha afegit el regidor i vicealcalde, Sergi Campillo, «però amb esta subvenció de la Unió Europea es pot donar un millor servici a la via pública, que és el que farem: reforçarem la zona centre de la plaça de l’Ajuntament i també la zona marítima de la ciutat, per a anar a poc a poc augmentant l’accés a tota la ciutat».

Esta iniciativa ofereix als municipis una quantia econòmica per a instal·lar equips de wifi als espais públics de la ciutat que encara no estiguen equipats amb un punt d’accés. Amb això es permet ampliar i millorar la qualitat i velocitat de la connexió a internet en via pública.

Tancar la bretxa digital

sobretot en els col·lectius

de menor alfabetització digital

Esta connectivitat sense fil, local, gratuïta i sense condicions discriminatòries, contribuirà a tancar la bretxa digital, sobretot en els col·lectius on és menor l’alfabetització digital. A més, millorarà l’accés als servicis en línia i la qualitat de vida de la ciutadania en facilitar-hi l’accés (per exemple, per a interactuar amb l’administració en qualsevol àmbit), i permetrà crear noves ofertes d’inclusió digital (com cursos sobre utilització de l’ordinador i d’internet) i fomentar el desenvolupament de xicotetes i mitjanes empreses locals innovadores en productes i servicis digitals.

L’Oficina de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de València, que entre les seues competències hi ha l’administració del wifi municipal, serà l’encarregada de gestionar esta ajuda. Amb això, s’ampliarà i millorarà la xarxa existent, que ja proporciona este servici a prop de 30.000 usuaris, entre els quals hi ha els empleats públics i la ciutadania (WifiValencia), mitjançant 260 punts wifi, en 70 edificis municipals i espais oberts. En estos últims és on s’aplicarà l’ajuda per a ampliar i millorar la cobertura i velocitat que s’oferix a la ciutadania.