Skip to main content

L’Ajuntament publicarà en temps real la tramitació de contractes menors gràcies a una nova ferramenta digital

By 22 setembre, 2021setembre 24th, 2021

Fuset ha destacat el compromís del govern municipal amb la transparència superant l’obligació de publicar la relació de contractes trimestralment

Més transparència i més agilitat administrativa en la tramitació dels contractes menors és el que pretén el govern municipal amb una nova iniciativa que permetrà que l’actual publicació trimestral dels contractes menors -termini marcat per la legislació vigent- passe a ser en temps real. Això suposarà que tan prompte com s’adjudique un contracte menor, o es modifiquen o resolguen els contractes ja adjudicats, la informació siga pública de forma immediata.

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, i la regidora de Transparència i Govern Obert, Elisa Valía, han anunciat conjuntament la posada en marxa, des d’esta setmana i per part del Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (SerTIC), d’uns processos informàtics d’integració entre la plataforma de tramitació electrònica de l’Ajuntament, PIAE, i l’aplicació de gestió dels contractes menors. Tot, amb l’objectiu que quan en la tramitació d’un contracte menor es produïsca la signatura electrònica de l’òrgan de contractació, amb la qual es considera adjudicat el contracte, es passarà a adjudicat eixe contracte en l’aplicació de gestió de contractes menors.

Més transparència i més agilitat administrativa en la tramitació dels contractes menors

Es més, des d’eixe mateix moment es podrà consultar en el web municipal les dades del contracte adjudicat, una opció que fins ara i des de 2015 ha sigut viable en aplicar les lleis de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern i la de Contractes de Sector Públic, que determinen l’obligació de publicar la relació trimestral dels contractes menors adjudicats. “Amb este avanç tanquem un debat polític recurrent i llarg i mostrem el compromís ferm d’este govern municipal per la transparència”, ha afirmat Fuset.

Esta iniciativa permetrà consultar en temps real no sols les adjudicacions dels contractes menors sinó també les modificacions o les resolucions de contractes menors prèviament adjudicats. A més, al web municipal s’ha afegit un formulari per poder cercar els contractes per diversos criteris, amb la possibilitat d’exportar el resultat de la consulta en diversos formats.

A més, el personal tècnic del SerTIC està preparant els sistemes per a incorporar la informació al Portal de Dades Obertes de l’Ajuntament, perquè siga tractable o integrable en aplicacions externes, obrint d’esta forma una oportunitat a les iniciatives d’empreses privades o emergents perquè puguen millorar el teixit productiu de la ciutat.