Luisa Notario assegura que “redundarà a curt termini en una millora de la connectivitat d’estes zones de la ciutat”.
L’Ajuntament de València adjudicarà en breu el nou contracte de telecomunicacions municipals per un pressupost de 1.674.000 euros, un 11,16 % més que el contracte anterior. S’hi inclouen tres lots, un específicament per a l’internet de les coses i altres dos per a telefonia mòbil i per a telefonia fixa i dades.
La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat que, com a millora, s’oferix la connexió mitjançant fibra òptica als edificis municipals dels pobles de Benifaraig, Benimàmet-Beniferri, Borbotó, Carpesa, les Cases de Bàrcena, Castellar-l’Oliveral, el Palmar, el Saler, Forn d’Alcedo, la Punta, la Torre, Massarrojos i el Perellonet.
En esta ocasió l’Ajuntament ha unificat en un únic contracte els servicis de telefonia mòbil i telefonia fixa i dades, que abans es contractaven per separat, i ha inclòs l’internet de les coses –com es coneixen popularment les comunicacions M2M o Machine to Machine)-, amb què es posa el focus en poder cobrir els múltiples projectes municipals que inclouen este tipus de connectivitat, perquè estiga disponible en qualsevol lloc i amb nivells elevats de seguretat.
“Amb este nou contracte es pretén garantir una connectivitat i els servicis de telecomunicacions mínims necessaris en tots els servicis municipals, fomentar la millora de la qualitat oferida pels operadors de telecomunicacions en tot el nostre terme municipal, millorar la connexió sense fil tant en edificis municipals com en espais públics, articular el desplegament de dispositius d’internet de les coses i millorar les comunicacions del personal en mobilitat, entre altres”, ha concretat Notario.
consolidar València
com a smart city
connectada
Per la seua part, el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha afirmat que el fet que “el nou contracte de telecomunicacions s’òbriga a l’internet de les coses ens serà de gran ajuda per consolidar-nos com a smart city connectada”. A més, ha posat en valor que “l’arribada de la fibra a les oficines municipals dels pobles de València és un gran revulsiu que serà de gran utilitat perquè també el veïnat d’estes zones de València puguen aspirar a una connectivitat a internet de gran velocitat”. “Amb la fibra ja present a estos nuclis, i altres que vindran –ha afegit-, tindrem elements potents per a reforçar l’estratègia amb què este ajuntament vol fer entendre a les empreses de telecomunicacions la necessitat de satisfer la demanda del veïnat”.
El nou contracte tindrà una durada de dos anys amb possibilitat de dos pròrrogues anuals (2+1+1) i implica una millora de la velocitat de les línies dels edificis connectats mitjançant VPN de l’operador, augmentant així en el 95 % de les connexions la velocitat d’almenys 100 Mbps de baixada i 100 Mbps de pujada. També augmenta el cabal de l’accés principal a internet que passa a un accés a internet amb un cabal simètric, garantint almenys 1 Gbps tant en l’accés principal com en el de còpia de seguretat.
“València està decidida a evolucionar com a ciutat innovadora, sostenible i intel·ligent per a fer front als desafiaments d’ordre social, econòmic i mediambiental i la manera de fer front a estos. Açò implica el coneixement de dades, informació i indicadors de valor per a gestionar i proporcionar els servicis urbans de manera eficaç i eficient”, ha ressaltat Notario, per a qui el nou contracte “millorarà en molts aspectes, com ara l’interconnectivitat, l’ample de banda o la gestió d’incidències i la gestió i monitorització de les línies de comunicacions oferides pels operadors de telecomunicació i, sense cap dubte, una de les millores més destacables és la de l’arribada de la fibra òptica als edificis municipals dels pobles de València, ja que redundarà a curt termini en una millora de la connectivitat d’estes zones de la ciutat”.